Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Unikátní pivotéku otevřelo Pivovarské muzeum v Plzni, podpořit má i početnou komunitu domovarníků

O zcela novou pivotéku se rozrostlo unikátní Pivovarské muzeum v Plzni, které sídlí v původním právovárečném domě z 15. století. Plzeňský Prazdroj ji otevřel v prostorách zrekonstruované recepce muzea a milovníkům piva nabízí téměř 140 druhů piv z více než 25 pivovarů z celé České republiky – od ležáků přes ALE, IPY, Stouty, kyseláče až po piva stařená v sudech po nejrůznějších destilátech.

„Pivovarské muzeum, jediné svého druhu u nás, atraktivní formou přibližuje celou historii piva, od středověku až po současnost. Je tedy ideálním místem pro prezentaci toho nejlepšího z aktuálních trendů v tuzemském pivovarnictví. Chceme lidem ukázat rozmanitost pivního trhu v České republice a pomoci jim zorientovat se v pivních stylech,“ říká Rudolf Šlehofer, ředitel oddělení turismu Plzeňského Prazdroje.

Sortiment Pivotéky sestavuje plzeňský domovarník Štěpán Kozlík ve spolupráci s týmem plzeňského minipivovaru Proud. „Naše pivotéka navazuje na stále rozsáhlejší síť specializovaných restaurací a barů s pivními speciály v Plzni. Lidé rádi ochutnávají nové pivní styly a my jim chceme nabídnout pivní speciality z různých koutů Česka," uvedl ředitel minipivovaru Proud Michal Škoda.

Nová plzeňská pivotéka chce podpořit také komunitu domovarníků. „S domovarníky chceme úzce spolupracovat. Plánujeme se podílet na organizaci pravidelných srazů a tematických besed, uvažujeme i o prodeji základních domovarnických surovin,“ dodává vedoucí Pivotéky Štěpán Kozlík.

Nová Pivotéka v Pivovarském muzeu nabízí nejen pestrou škálu piv v lahvích i plechovkách, ale také tematickou literaturu a nejrůznější stylové dárky nebo degustační sklenice. Mezi speciály a novinkami z tuzemského pivního trhu jsou v Pivotéce zastoupeny již zavedené minipivovary Clock, Zichovec nebo Matuška, ale i novější řemeslné pivovary jako třeba Libertas, Černý Potoka, Sibeeria, Obora ad. V předvánočním čase jsou navíc k dispozici i speciální dárková balení, která potěší nejednoho milovníka piva. Pivotéka je otevřená od 1. prosince každý den od 10 do 18 hodin.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňský Prazdroj

Štítky pivotéka, Pivovarské muzeum, Plzeňský Prazdroj, vaření piva, minipivovary, domovarníci, milovníci piva, pivo, muzeum, Plzeň, minipivovar, Plzeňský Prazdroj, a. s., Česko, pivovar, komunita, Michal Škoda, restaurace, Libertas, styl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Unikátní pivotéku otevřelo Pivovarské muzeum v Plzni, podpořit má i početnou komunitu domovarníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.