Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

O titul Alej roku bojuje 93 stromořadí, želízka v ohni má také Plzeňský kraj

Milovníci přírody mohou opět hlasovat pro svého favorita v oblíbené anketě o nejkrásnější alej. Plzeňský kraj má hned osm nominovaných. V loňském roce uspěla v našem regionu sakurová Alej mládí u Chudenic, která se do výběru dostala i letos. Cílem akce pořádané spolkem Arnika je přitáhnout pozornost k tématu stromořadí a jeho funkci v přírodě. Hlasování končí 11. ledna.

„Mám radost, že se naše anketa i samotné aleje těší tak velkému zájmu a oblibě. Nominovaná stromořadí nám ukazují, že lidé oceňují aleje nejen pro jejich krásu či zajímavý příběh, ale také z toho důvodu, že k nim mají svůj osobní vztah, což mě velmi těší. Perličkou letošního ročníku je, že poslední nominace, Alej na Pohoří v Zašové, se objevila v našem systému pouhé tři sekundy před ukončením nominační fáze. Anketa o nejkrásnější a nejoblíbenější aleje je prostě napínavá už od začátku,” říká koordinátorka ankety Klára Ondrigová.

FOTOGALERIE: Alej roku 2021 (Plzeňský kraj)

Neděle, 7. listopadu 2021, 19:26

Kdyňská lipová alej na cestě k zřícenině Nový Herštejn, foto: Ivana Janoušková
Knížecí alej Tachov, foto: Šimon Rogl
 

Nominovanými alejemi v Plzeňském kraji jsou: Knížecí alej Tachov, Alej Edvarda Beneše mezi Hlavňovicemi a Přestanicemi, Dubová alej u Velkého boleveckého rybníka, Kdyňská lipová alej na cestě ke zřícenině Starý Herštejn, Břízová alej ke kostelu sv. Máří Magdalény ve Velharticích, Alej u řeky Úslavy v Plzni, Alej na vrch Vysoká u Tachova a Alej mládí u Chudenic.

Hlasování na webu alejroku.cz končí 11. 1. 2022. Koncem ledna pak Arnika vyhlásí jedenáctou Alej roku i nejoblíbenější krajská stromořadí. Patroni ankety u letošního ročníku navíc zvolí nejkrásnější fotografii, jejíž autor získá digitální zrcadlovku. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Areál Bolfánek

Štítky Alej roku, nominace, anketa, stromy, příroda, Plzeňský kraj, Arnika, alej, Chudenice, Marie Magdalena, Edvard Beneš, Tachov, Zašová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O titul Alej roku bojuje 93 stromořadí, želízka v ohni má také Plzeňský kraj  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.