Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Trolejbusové oslavy, Dronfest nebo zvířecí den v zoo

První říjnový víkend je tady a slibuje mnoho zajímavých akcí. Na své si tentokrát přijdou milovníci historie. Plzeňské trolejbusy totiž letos slaví hned dvě kulatá výročí, a to 80 let od zahájení jejich provozu v ulicích města a 85 let od výroby ve strojírenském podniku Škoda. O zábavu ale nepřijdou ani ti, které zajímají moderní hračky v podobě dronů.

Trolejbusy v Plzni slaví kulaté výročí

Oslavy spjaté s výročími proběhnou v sobotu od 10 do 18 hodin v areálu DEPO2015. Společnost pro veřejnou dopravu ve spolupráci s městem se ještě rozhodla přiblížit historii trolejbusů pomocí výstavy fotografií v mázhauzu radnice na náměstí Republiky. Zájemci mohou výstavu Plzeňské trolejbusy očima britských fotografů zhlédnout do 14. října.

„Největším dárkem, který letos trolejbusy dostanou, jsou dvě bohatě ilustrované výpravné knihy, které pokřtíme při oslavách 2. října 2021 v areálu DEPO2015. Při sbírání materiálu pro obě publikace se nám podařilo získat i unikátní a většinou dosud nepublikované fotografie zahraničních autorů, kteří od sedmdesátých let několikrát navštívili Plzeň,“ uvedl Martin Leška za Společnost pro veřejnou dopravu.

Program 2. října k oslavám dvou trolejbusových výročí nabídne prohlídku provozních, historických i technologických vozů, výstavu o historii výroby i provozu trolejbusů v Plzni, soutěže pro děti, občerstvení a další doprovodný program. V průběhu celého dne budou pro návštěvníky připraveny zajímavé přednášky. Vstup je zdarma. Do ulic také vyjedou speciální trolejbusové linky. Více informací najdete na webu  pmdp.cz. V rámci trolejbusových oslav otevře své brány také Muzeum dopravy ve Strašicích. Podvečer otevřených vrat se uskuteční v sobotu od 15 do 20 hodin. 

Mezinárodní den ochrany zvířat

Každý rok si celý svět začátkem října připomíná, jak je důležitá ochrana zvířat. V Zoologické a botanické zahradě města Plzně je již tradičně spjat se Zvířecí sobotou s velkým srazem plyšových zvířátek. Akce letos připadá na sobotu 2. října. Program od 13 do 18 hodin před Tropickým pavilonem vyplní různé soutěže pro děti o zajímavé ceny a zajímavá naučná stezka. Tradiční sraz plyšových zvířátek se uskuteční ve 14:30.

Swapování v Rokycanech

Rádi byste provětrali šatník a získali nové kousky? Pak se v sobotu od 9 do 12 hodin vydejte do Městské knihovny Rokycany. Podmínkou je přinést čisté oblečení ve stavu, že byste se ho nestyděli poslat dál. Donést může každý maximálně12 kusů oblečení. Žádné cenovky zde nehledejte, swap je totiž výměna a nikoliv prodej.

Dronfest

Dronfest se po roční pauze vrací zpátky do Plzně a opět nabídne unikátní show plnou moderních technologií, kde budou hrát hlavní roli drony. Návštěvníci se o víkendu 2. a 3. října budou moci seznámit s nejnovějšími trendy, přednáškami a chybět nebudou ani speciální závody, ze kterých se mnohým zamotá hlava. Novinkou pro letošní ročník je ukázka technologií Armády ČR, která představí bezpilotní letouny využívané na misi v Afghánistánu. Festival se odehraje po oba víkendové dny v čase od 10 do 18 hodin, vstup je zdarma. Bližší program najdete ZDE.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PMDP

Štítky tipy na víkend, Plzeň, Dronfest, pmdp, trolejbusy, doprava, Rokycany, slavnost, historie, dron, Armáda České republiky, Muzeum dopravy, Společnost pro veřejnou dopravu, Městská knihovna Rokycany, Afghánistán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Trolejbusové oslavy, Dronfest nebo zvířecí den v zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.