Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

McDonald’s představuje "Trash Patrols", regionální čety uklízející vytipované lokality

PR článek

Společnost McDonald’s, která letos spustila projekt Naše protože, jehož hlavním cílem je komunikace udržitelných aktivit, se rozhodla přímo zapojit i do dění v regionech. Proto motivuje a aktivně podporuje své franšízové partnery a zaměstnance restaurací k úklidu vytipovaných lokalit a sbírá tipy od svých zákazníků na zanedbaná a po úklidu volající místa. Zapojíte se? Vždyť každý náš region má své osobité kouzlo a krásu, které je třeba si hýčkat.

Úklidové čety, takzvané Trash Patrols, jsou skupiny zaměstnanců restaurací McDonald’s a dobrovolníků, kteří vybraná místa uklízí ve svém volném čase. Jen za letošní léto se jich zapojilo na 450 a na 23 místech po celé České republice zatím sesbírali více jak 145 pytlů plných odpadků včetně starých pneumatik. Ačkoli je měsíc září obecně zasvěcen úklidu veřejných prostor, Trash Patrols mají za cíl působit celoročně.

Úklidové čety vyrazily do boje

Známé obrázky kelímků v přírodě či papírové sáčky od oběda poházené po cestách je něco, s čím se restaurační síť léta potýká. McDonald’s už roky úklid kolem restaurací iniciuje, ale nyní se rozhodnul rozšířit svou aktivitu i do nejbližšího okolí. „Záleží nám na tom, kde žijeme, jak naše okolí vypadá a co tu zanecháme dalším generacím. Uklízíme proto nejen v rámci našich restaurací, ale i oblíbená místa v okolí. Má to smysl a pokud by to alespoň jednoho z jedinců, kteří odpadky s nezájmem a bezhlavě odhazují, zaujalo nebo dokonce změnilo, budeme rádi,“ říká Eva Huyen Haasová stojící za skupinou, která uklízela spolu se svými zaměstnanci zříceninu Windsor v Ústeckém kraji. A to právě na popud zákazníků, kteří společnost na sociálních sítích na problematiku upozornili.

Dáme to do pořádku

Uklízely se nejen okolí restaurací, městský části a parky, ale také nejrůznější stezky, třídy a vyhlídková a výletní místa jako třeba okolí Boleveckého rybníka a rybníka Olšina u Lipna, zmiňovaná zřícenina Windsor na Litoměřicku, Fajtův kopec ve Velkém Meziříčí nebo park u hradu Špilberk. „Oceňujeme všechny dobrovolníky, kteří se s námi do úklidu pouští. Ať už v rámci Trash Patrols nebo sami za sebe. Bylo velmi inspirativní sledovat, jak se k nám během úklidu v Divoké Šárce přidávali neznámí lidé a kolemjdoucí, kteří tu byli jen na procházce. Dostali do ruky pytel a hned mohli i oni udělat něco pro přírodu. Tohle mě baví. Když se navzájem můžeme motivovat,“ doplňuje Jitka Pajurková, ředitelka PR a komunikace společnosti McDonald’s ČR a SK, která restaurace se svým týmem zásobuje úklidovými pomůckami.

A proč to děláte vy?

Udržitelnosti je pro společnost McDonald’s dlouhodobým tématem. I právě proto přišla letos s kampaní Naše protože, v rámci které, nejenže prezentuje své cíle a konkrétní udržitelné kroky, ale také sbírá důvody Čechů, proč jim na naší krajině a planetě Zemi záleží. Pro McDonald’s je důležitý každý jeden tento důvod a je jedno, zda je zákazníků restaurací nebo široké veřejnosti. A vězte, že McDonald’s má co říct, vždyť už desítky let prosazuje šetrný přístup k přírodě. Právě proto servíruje své jídlo v obalech z recyklovaného a certifikovaného papíru, za své zákazníky i dodavatele třídí odpad a posílá jej k dalšímu zpracování, plastové nádobí jako kelímky, brčka a příbory nahradila papírovými a dřevěnými. Více na www.naseprotoze.cz, kde můžete sdílet i právě to vaše „protože“.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky McDonald's, Trash Patrols, úklid, restaurace, odpad, Česko, Hrad Windsor, Země

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

McDonald’s představuje "Trash Patrols", regionální čety uklízející vytipované lokality  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.