Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Akce pro milovníky zvířat i festival piva a polévek

Opět tu máme víkend a tentokrát je to akcemi opravdu nabité. Sobota a neděle nabízí akce pro pejskaře i milovníky koček. Na své si přijdou také pivaři i gurmáni, kteří mohou na nádvoří pivovaru ochutnat bohatý výběr polévek.

Festival minipivovarů Slunce ve skle

Festival minipivovarů se tento pátek a sobotu odehraje v Pivovarském dvoře v Plzni-Černicích, podle organizátorů je to největší podobná akce v republice. Kvůli protiepidemickým opatřením jej denně bude moci navštívit nanejvýš 2000 lidí. Své nápoje představí 42 minipivovarů, v běžných letech to bývalo 75. Na 14. ročníku festivalu Slunce ve skle budou z více než poloviny svrchně kvašená piva typů ALE, IPA a stout, zbytek tradiční české ležáky, tedy spodně kvašená piva. Akce, která hodnotí nejlepší produkty, které se za rok uvařily, bude letos jen na zahradě pivovaru Purkmistr, který uvařil festivalovou Punk Ipu. Podrobnější informace na www.slunceveskle.cz.

Hasiči slaví 120 let

Bolevečtí dobrovolní hasiči slaví letos kulaté výročí. Už v sobotu chtějí 120. výročí pořádně oslavit. Na programu dne, který začíná od 14 hodin, bude slavností nástup, ukázka činnosti mladých hasičů i posezení s hudbou.

Psí den v Borském parku

Už podesáté se sejdou páníčci se svými čtyřnohými parťáky v Borském parku v Plzni. V sobotu od 14 hodin na ně budou čekat otevřená sportoviště i bohatá nabídka chovatelských potřeb. Zapojit se mohou také do soutěže o Nej psa. Součástí programu bude veterinární poradna i blok věnovaný psům z útulku. Více informaci najdete na webových stránkách www.psidenplzen.com.

Podzimní bazárek pro opuštěné kočky

Kromě akce pro pejskaře se dočkají i milovníci koček. Ti mohou v sobotu a v neděli vyrazit do Papírny, kde budou moci na bazaru zakoupit oblečení, kosmetiku, dekorace, vonné svíčky nebo hračky pro děti. Všechen výdělek poputuje organizaci Fousky z.s, jenž se stará o nemocné kočky, kterým pak hledá nový domov.  O jejich práci jsme již informovali ZDE. Kdy konkrétně budete moci organizaci podpořit? V sobotu bude bazárek otevřený od 14 do 20 hodin, v neděli od 11 do 20 hodin.

Slow market 

Už třetí Slow market se uskuteční v sobotu na nádvoří plzeňského pivovaru. Kromě zajímavých a originálních výrobků budou pro návštěvníky připravené workshopy či škola čepování s mistry výčepními. Chybět nebude ani skvělé jídlo a pití. Děti se mohou těšit například na historický kolotoč.

Festival polévky 

Na nádvoří Plzeňského Prazdroje se můžete vydat i v neděli. Třináctý ročník Festivalu polévky opět provoní okolní prostranství. Česká klasika, asijská exotika nebo chutě mořských plodů? Výběr bude opět velmi pestrý. Jako tradičně se budou polévky vařit ve 40 litrových kotlích přímo před zrakem mlsných návštěvníků. Dorazit můžete od 9 do 17 hodin.  

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mo Plzeň 3

Štítky tipy na víkend, Plzeň, Festival polévek, Slow market, Psí den, Fousky z.s, akce, polévka, pivo, kočka, pivovar, nádvoří, minipivovar, Slunce, festival, Borský park, Plzeňský Prazdroj, a. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Akce pro milovníky zvířat i festival piva a polévek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.