Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Turisté se opět vrací do Plzeňského kraje, převažují Němci

Domácí i zahraniční hosté opět objevují krásy Plzeňského kraje. Od dubna do června se v regionu ubytovalo 81 055 turistů, což je o 38 procent více než vloni za stejné období. Nejpočetnější skupinou jsou návštěvníci z Německa, Slovenska nebo Polska. Vyplývá to z dat Českého statistického úřadu (ČSÚ)

„Celková návštěvnost ve 2. čtvrtletí 2021 oproti stejnému období roku 2020 vzrostla ve všech krajích ČR. Největší dynamika se projevila v Praze, kam přijelo o 90,0 procent osob více, dále v kraji Karlovarském a Moravskoslezském.  V rámci Plzeňského kraje byl zaznamenán nárůst počtu hostů o 38,1 procenta, což byl po Jihočeském kraji druhý nejnižší nárůst,“ shrnula Lenka Hamouzová z Krajské správy ČSÚ v Plzni.

Turistů z Německa přijelo za sledované období 7 794, tedy více než polovina ze všech zahraničních návštěvníků. Velmi početné zastoupení měli i Slováci, kterých přijelo do Plzeňského kraje 1 242. Na třetím místě jsou pak Poláci, kterých se u nás ubytovalo 557.

„Hosté v hromadných ubytovacích zařízeních ve 2. čtvrtletí 2021 strávili celkem 190 494 nocí. V průměru připadaly na jednoho hosta 2,4 noci, průměrná doba pobytu dosahovala 3,4 dne,“ doplňuje Hamouzová. V Prvním pololetí naopak strávili nejdelší dobu v Plzeňském kraji hosté ze Spojených arabských emirátů, Spojeného království a Portugalska. Za celé pololetí strávili návštěvníci regionu v ubytovacích zařízeních 222 262 nocí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Visit Pilsen

Štítky turismus, léto, sezona, návštěvníci, Plzeň, Plzeňský kraj, Český statistický úřad, Německo, Polsko, Slovensko, Česko, Praha, Karlovarský kraj, Moravskoslezský kraj, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté se opět vrací do Plzeňského kraje, převažují Němci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.