Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Srpen přinese typické středoevropské léto a proměnlivé počasí

Počasí v Česku bude dál proměnlivé a spíše chladnější. Během srpna se také mají častěji střídat oblačné a slunečné dny. Zbytek letních prázdnin bude zřejmě teplotně průměrný až slabě podprůměrný. Vyplývá to z měsíční předpovědi, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Dlouhodobá průměrná teplota v Česku pro období příštích čtyř týdnů je 18,9 stupně Celsia. Podle záznamů vedených od roku 1941 bylo nejtepleji před třemi lety s průměrem 21,9 stupně, dosud nejnižší průměr 14,7 stupně zaznamenal v historických tabulkách rok 1976.

Tento týden se podle předpovědí teploty jen výjimečně dostanou přes 25 stupňů, k letním teplotám se počasí přiblíží až o víkendu. V sobotu bychom mohli naměřit kolem 28 stupňů Celsia. Příští týden má být z následujících čtyř srpnových ten nejteplejší, poté meteorologové očekávají pozvolný pokles průměrných týdenních teplot.  „Z hlediska celkového množství srážek předpokládáme, že období 2. až 29. srpna 2021 bude na území ČR jako celek průměrné," uvedl ČHMÚ v dlouhodobém výhledu počasí.

A jak bude vypadat počasí v následujících dnech v Plzeňském kraji? Středa přinese oblačnou až zataženou oblohu. Dopoledne můžeme místy očekávat přeháňky, které během dne ustanou. Teploty se budou podle předpovědi pohybovat od 19 do 22 °C. Ve čtvrtek můžeme na většině území počítat s deštěm a ojediněle i s bouřkami, a to zejména na jižním Plzeňsku. Teploty budou neměnné s maximem okolo 22 stupňů. Konec pracovního týdne bude polojasný, místy s přeháňkami a ojediněle i bouřkami. Teploty trochu povyrostou až na 24 °C.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zuzana Duzbabová

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeň, Plzeňský kraj, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srpen přinese typické středoevropské léto a proměnlivé počasí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.