Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Plzni potemní katedrála, radnice i muzeum, připojí se tak k akci Hodina Země

Na jednu hodinu zhasnou dnes svá světla dominanty Plzně, areály firem i jednotlivé domácnosti. K happeningu na podporu ochrany životního prostředí se ostatně může připojit kdokoli. První ročník této akce se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii, kdy cílem organizátorů bylo atraktivním způsobem upozornit na změnu klimatu. Od roku 2010 se událost koná i v České republice.

Dnes od půl deváté do půl desáté večer na hodinu po celé republice zhasne svá světla 860 památek, měst, organizací i jednotlivců. Přidat se může kdokoli, stačí se zaregistrovat na stránkách Hodiny Země. K tomu si lidé mohou dobrovolně vybrat i svůj závazek vůči přírodě. Například, že začnou více nakupovat oblečení z druhé ruky nebo, že budou důkladněji třídit odpad.  

„Klima jsme již změnili a nadále se mění. Tento problém si velmi uvědomujeme a chceme se aktivně podílet na jeho řešení. Pojďme proto nyní vyslat společný a jasný signál o tom, že nám na osudu planety opravdu záleží,“ uvádějí organizátoři.

V Plzni tak například potemní katedrála svatého Bartoloměje, budova radnice, Západočeské muzeum, budova Divadla J. K. Tyla nebo například synagoga. Akce se koná každý rok po celém světě a zavedl ji Světový fond na ochranu přírody. Vůbec první ročník se uskutečnil před 14 lety v Austrálii, kdy se do kampaně zapojily více než dva miliony lidí. Od té doby se Hodina Země koná pravidelně vždy poslední březnovou sobotu. Posledních jedenáct let i v České republice. Například loni se akce účastnilo 124 obcí, letos jich je zatím přihlášeno 137. Více se můžete dozvědět i na interaktivní mapě

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto visitplzen.eu

Štítky Hodina Země, ekologie, Plzeň, katedrála, synagoga, divadlo, Austrálie, Česko, Sydney, Divadlo J. K. Tyl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni potemní katedrála, radnice i muzeum, připojí se tak k akci Hodina Země  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.