Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Krematorium v Klatovech je na 70 procentech kapacity, nabízí výpomoc ostatním krajům

Třicet procent volné kapacity nabízí k využití krematorium v Klatovech krajům, které mají v současné době větší počet zesnulých osob a nejsou schopni vlastními silami zajistit jejich kremaci. Nejhorší situace je aktuálně v Moravskoslezském kraji.

Krematorium v Klatovech patří mezi největší v Česku a v těchto dnech je na 70 procentech své kapacity. „Se zbytkem můžeme vypomoci,“ uvedl ředitel Technických služeb města Klatovy Peter Pošefka.  

Úmrtnost je podle Pošefky v kraji vyšší, ale situaci lze zvládat bez problémů. Zatím nikdy nebyla místa naplněná, protože spálení těl se musí provést podle zákona do sedmi dnů od úmrtí. "Příjem zesnulých je opět značný, zaměstnanci provádějí kremace i o víkendech," dodala ředitelka plzeňského krematoria Kateřina Šneberková. Kapacita plzeňského krematoria je zhruba 20 těl denně a vzhledem k technickému stavu pecí může kremace provádět pouze v jedné směně.

Nárůst počtu mrtvých v některých krajích řeší dvousměnným provozem, ve Zlíně uvažují o třetí směně. Výjimkou je Moravskoslezský kraj, kde pohřební služby evidují víc zesnulých, než jsou schopny spálit. Na sto procent kapacity pracuje krematorium Vysočanské zahrady na Chomutovsku, vypomáhá mu Most a Mělník. Úplně nejhorší situace ale byla v Česku už na přelomu října a listopadu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Šumava.cz

Štítky krematorium, počet mrtvých, kremace, Plzeňský, Klatovy, Moravskoslezský kraj, Česko, VYSOČANSKÉ ZAHRADY, a.s., Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krematorium v Klatovech je na 70 procentech kapacity, nabízí výpomoc ostatním krajům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.