Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Bezpečný je jen online prostor, DEPO2015 vybudovalo streamovací studio pro veřejnost

V reakci na současnou situaci, kdy je téměř všechno zavřené, vzniklo v prostorách DEPO2015 streamovací studio Streampoint, ze kterého se bez problémů dají odbavit přímé přenosy pro jednotlivce, organizace i firmy.

Vzhledem k tomu, že se ruší kulturní akce, výstavy jsou zavřené a přednáškové sály zejí prázdnotou, zůstává jedinou možností online prostor, kde se lidé mohou stýkat neomezeně, beze strachu a sdílet tak s ostatními svou tvorbu, předávat znalosti nebo si prostě jen tak zavolat s kolegy z práce. A právě tuto cestu se rozhodla využít společnost Studio zamlklých mužů a vzniklo tak streamovací studio pro veřejnost.  

„Doufáme, že v době, kdy musí být DEPO2015 stejně jako ostatní instituce zavřené, bude takovéto využití prostor vítanou alternativou a pomocnou rukou pro ty, kteří díky vládním opatřením přišli o možnost osobní prezentace, firemní a obchodní komunikace či umělecké realizace,“ říká k projektu Jiří Suchánek, ředitel DEPO2015.

Streampoint nabízí své služby prakticky komukoli. „Je jedno, zda jde o webinář, firemní videokonferenci, kulturní nebo promo akci. Stačí jen pronajmout si studio a tým našich techniků se postará o vše ostatní. Navrhneme řešení na klíč, zajistíme produkci, proškolíme speakery i hosty a nakonec vaše streamy v profi kvalitě odvysíláme, kam si jen vzpomenete,“ popisuje fungování Streampointu Jiří Kunc ze Studia zamlklých mužů.

„Není ani problém propojit se s dalšími hosty, kteří nemusí být ve studiu, ale třeba na druhém konci světa v pohodlí svých domovů. Možné je proto i zajištění tlumočení live streamů do obvyklých i méně obvyklých jazyků, dokonce i do znakové řeči,“ doplnil Kunc.

Studio disponuje dvěma stálými scénami, díky nimž lze každý pořad škálovat na míru dle přání zákazníka. První z nich s technologií green screen umožňuje za speakery doklíčovat jakékoli pozadí. Mohou tak klidně poletovat vesmírem, stát u Niagarských vodopádů nebo prostě jen prezentovat svůj produkt před stěnou s firemním logem.

Druhá scéna je naopak vhodná pro umístění vlastních nebo použití studiových kulis. Je tak možné například odehrát inscenované představení nebo si vytvořit kulisy vlastního studia pro pravidelné pořady. Streamy lze také zpřístupnit pouze těm, kteří si zaplatí přístup. Vysílání může tedy opravdu fungovat jako umělecké představení nebo seminář na vstupenky.

Pilotním projektem, který Streampoint odbavuje, je aktuálně online část festivalu Juniorfest. Ze Streampointu se každý den od 16:00 do 18:00 hodin vysílají živé přenosy Juniorfest LIVE, které běží na webových stránkách www.juniorfest.cz. Vysílání zprostředkovává živá setkání s osobnostmi dětského filmu. Nabízí také ojedinělé workshopy, soutěže, živý chat nebo zábavné programy, při kterých se diváci naučí tancovat.

Ohodnoť článek

Foto DEPO2015

Štítky DEPO2015, streamovací studio, online přenosy, studio, studium, Jiří Suchánek, přímý přenos

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezpečný je jen online prostor, DEPO2015 vybudovalo streamovací studio pro veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.