Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie varuje: Blíží se Dušičky, pozor na sváteční řidiče a zloděje

Dušičky nebo-li Památka zesnulých se blíží a velké množství lidí plánuje cestu na hřbitovy. Ta ale v případě neopatrnosti může skončit problémem. Například v podobě vykradeného nebo nabouraného automobilu. Policisté proto nabádájí k opatrnosti, na hřbitovy lidé chodí i jezdí už v těchto dnech.  

„V těchto dnech bychom neměli zapomínat na svoji bezpečnost, bezpečnost svých blízkých a nesmíme zapomenout ani na osobní věci, peněženky, mobilní telefony, kabelky, které bychom měli mít neustále pod dohledem. Stejně tak i další příruční zavazadla, která by neměla zůstávat v zaparkovaných vozidlech. Auto opravdu není trezor a zkušeným pachatelům trestné činnosti, stačí jen malý okamžik k tomu, aby se do vozidla vloupali a odcizili z něj osobní věci a cennosti,“ varuje policejní mluvčí Věra Hnátková.

Pro věšinu z nás jsou Dušičky dobou k zamyšlení a vzpomínek. Mnozí lidé berou položení květiny na hrob, zapálení svíce a další výzdobu, jako určité poděkování svým předkům. Lidé by si ale měli dávat dobrý pozor, aby je toto poděkování nevyšlo draho. Dalším úskalím v těchto dnech bývají takzvaní sváteční řidiči. Ti často vyjíždějí právě pouze na dušičky a ranní mlhy, hustota provozu nebo agresivní řidiči, kterých je silnicích mnoho, pro ně mohou být velmi stresující.

"V případě, že se s nimi řidiči v silničním provozu potkají, měli by od nich dodržovat dostatečný odstup a být obezřetný, protože právě tito řidiči mohou být pro ostatní účastníky provozu hrozbou. Každopádně ale platí, že pokud se návštěvníci hřbitovů nebo i účastníci silničního provozu stanou obětí trestného činu nebo účastníkem dopravní nehody, mají volat bezplatnou linku 158," dodala policejní mluvčí s tím, že lidé by také neměli zapomínat, na fakt, že v okolí hřbitovů a dalších pietních míst se mohou tvořit kolony stojících vozidel a může být problém s parkováním. I proto je dobré zvážit, kdy se na hřbitov vydat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policie, Dušičky, sváteční řidiči, hřbitov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie varuje: Blíží se Dušičky, pozor na sváteční řidiče a zloděje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.