Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Starší i mladí Plzeňané nosí dál venku roušky, i když už nemusí

Bazény, restaurace a kavárny, zoologické zahrady a mnohé další. Po více jak dvouměsíční pauze se život pomalu vrací do normálu. Spolu s rozvolňováním opatření, odpadla i povinnost nosit roušku. Tedy alespoň venku. Uvnitř bychom ji měli mít stále nasazenou. Přesto si řada lidí obličej stále chrání.

Povinnost mít zakrytý nos a ústa stále platí například ve vozech městské hromadné dopravy, v obchodech, při návštěvě divadla a dalších uzavřených prostor. Řada lidí na ulici, si obličej stále zakrývá, i když nemusí.

„Je to už asi zvyk, raději ji mám pořád nasazenou, nebo alespoň pověšenou u krku,“ říká jedna z žen, která má podomácku ušitou roušku pořád u sebe. „Ono to má i své výhody, někdy to ve městě moc nevoní a proti tomu ta rouška taky zabírá,“ dodává se smíchem mladý muž s rouškou, na kterou nejspíše padl kus hospodského ubrusu. „No pořád jí nosím, jen když jdu na procházku s psíkem a nikdo kolem není, tak ji sundám“ dodává seniorka.

Ukáznění Plzeňané

V centru bylo dnes výjimečné, že někdo roušku nasazenou neměl. A to jak senioři, u kterých by člověk asi předpokládal, že roušky nesundají z preventivních důvodů, tak i mladší generace. U té to asi překvapí nejvíce. Možná je rouška novým módní doplněk? A vlastně až na jednu paní v tramvaji, co si vyndala po nástupu z kabelky zmuchlanou jednorázovou roušku, můžeme říct, že většina Plzeňanů se stále chová ukázněně. Jen tak dál!

Pandemie na ústupu

Alespoň tak zatím vypadají poslední čísla udávaná Krajskou hygienickou stanicí. Čtyři dny po sobě nepřibyl v Plzeňském kraji žádný nový případ covid-19. Čistý štít si kraj udržel do pondělí, kdy hygiena potvrdila jednoho pozitivně testovaného pacienta. Koronavirus byl diagnostikován 656 lidem. Valná většina, tedy 553 pacientů, už je z nemoci venku. Nejvíce nakažených stále zůstává na Domažlicku, kde bylo pozitivně testováno 352 lidí, dva negativní testy už prokázaly uzdravení u 302 infikovaných.

Budete venku ještě nosit roušku?

Celkem hlasovalo41 čtenářů

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky rouška, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starší i mladí Plzeňané nosí dál venku roušky, i když už nemusí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.