Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Historické jádro Plzně ozdobilo 12 vzrostlých javorů v květináčích

Osm vzrostlých javorů vysázených do velkých květináčů teď zdobí pěší zónu v Riegerově ulici v centru Plzně. Čtyři stromy jsou také na náměstí Republiky. Lidem v historickém jádru města chyběla zeleň, na což upozornili v posledních letech v několika anketách.

V případě prvních stromů se jedná o pilotní projekt městské společnosti Plzeňská teplárenská. Časem se možná objeví stromy i v ostatních ulicích ústících do náměstí. Další čtyři stromy v květináčích jsou od čtvrtka také na náměstí Republiky, kde až doposud žádná zeleň nebyla. Stromy teď zdobí legendární veřejné záchody s bufetem.

Vzrostlé javory jsou staré deset až 15 let. Do Plzně je teplárenská společnost dovezla z Německa. „Jsou zasazené do dřevěných květináčů z tropického dřeva jatoba a se stromem i hlínou váží až dvě tuny," řekla mluvčí Plzeňské teplárenské Petra Siegerová. Díky speciální konstrukci květináčů o objemu 1300 litrů mohou být stromy v ulicích celoročně. V případě potřeby s nimi bude možné manipulovat.  

Ohodnoť článek

Foto Hana Josefová

Štítky stromy, Náměstí republiky, Riegerova ulice, javor, městská zeleň, květináč, Plzeň, strom, Plzeňská teplárenská, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historické jádro Plzně ozdobilo 12 vzrostlých javorů v květináčích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.