Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Čtyřka chce jednat o plánovaném zrušení trailů na Chlumu. K jednacímu stolu chce přizvat i bikery

V reakci na záměr odstranit neoficiální cyklotraily na Chlumu se Městský obvod Plzeň 4 snaží najít společné řešení s komunitou bikerů a Správou veřejného statku města Plzně. I když údržba lesa spadá do kompetence Správy veřejného statku, obvod aktivně jedná o tom, jak v budoucnu zajistit udržitelnost trailů. Začátkem tohoto týdne se uskuteční klíčová schůzka s cílem najít řešení, které bude vyhovovat všem stranám.

„V reakci na dotazy a komentáře na sociálních sítích ohledně odstranění neoficiálních trailů v lese na Chlumu bychom rádi vysvětlili situaci. I když se les na Chlumu nachází na území městského obvodu Plzeň 4, odstranění trailů a údržba lesa jsou plně v kompetenci Správy veřejného statku města Plzně,“ říká starosta Čtyřky Tomáš Soukup (ANO). Hlavním cílem těchto prací je zajistit bezpečnost pro všechny návštěvníky lesa. Bohužel, stav velké části lesa neodpovídá plánům lesního hospodářství, což vyžaduje zásahy pro jeho obnovu.

„Chápeme, jak důležité jsou pro obyvatele cyklotraily, a proto jsme již zahájili jednání se Správou veřejného statku města Plzně o jejich budoucí udržitelnosti. Na začátku příštího týdne proběhne schůzka mezi představiteli obvodu, správou veřejného statku a náměstkem Alešem Tolarem (STAN), kde budeme společně hledat řešení této situace. Zároveň plánujeme oslovit i komunitu bikerů a zapojit je do diskuse o tom, jak mohou být traily v budoucnu bezpečně a legálně rozvíjeny,“ dodává starosta Soukup.

Situace vznikla po oznámení vedení města, že až do zimy potrvají práce s údržbou lokality u vrchu Chlum na okraji Plzně, kde se začínají kácet některé stromy. Vstup do některých částí lesa tak bude omezen. Práce souvisí s tím, že Plzeň letos koupila lesní pozemky u Chlumu a než začnou sloužit občanům jako příměstských rekreační les, je nutná prohlídka porostu a jeho zajištění tak, aby byl pro návštěvníky bezpečný. Při úklidu lesa dojde i na odstranění černých staveb a zmizet mají i nelegální traily, což se teď stalo jádrem sporu.

Na Chlumu se začínají kácet odumírající stromy. Město převzalo oblíbenou lokalitu a zahájilo její údržbu

Až do zimy potrvají práce s údržbou lokality u vrchu Chlum na okraji Plzně, kde se začínají kácet některé stromy. Vstup do některých částí lesa tak bude omezen. Práce souvisí s tím, že Plzeň letos koupila lesní pozemky u Chlumu a než začnou sloužit...

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Věra Zilvarová

Štítky Chlum, údržba lesa, kácení stromů, zákaz vstupu, městský les, bikeři, rušení trailů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřka chce jednat o plánovaném zrušení trailů na Chlumu. K jednacímu stolu chce přizvat i bikery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.