Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Krajští záchranáři by měli dostat štědrý doplatek odměn za práci v době covidové pandemie

Žádost ve věci kompenzace nákladů na platy zaměstnanců krajské záchranné služby v souvislosti covidovou pandemií odešle na ministerstvo zdravotnictví a na Vládu ČR vedení Plzeňského kraje. Prostřednictvím tohoto dokumentu žádá kraj o úhradu částky představující dopady do platů zaměstnanců ZZS PK související s rozhodnutím ministerstva v roce 2021. Jde o 29 milionů korun pro zaměstnance záchranné služby.

Na základě rozhodnutí Nejvyššího soudu České republiky bylo podáno na Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje (ZZS PK), jakožto zaměstnavatele, téměř 200 žalob na covidový doplatek platu. „Po projednání této skutečnosti s Plzeňským krajem se proto ZZS PK rozhodla, že doplatky k platům svým zaměstnancům vyplatí. ZZS PK musí vynaložit na doplatky platů 29 milionů korun. Tyto doplatky souvisejí s mimořádnými odměnami zdravotníků za II. vlnu pandemie Covid-19 v roce 2021,“ informovala mluvčí kraje Eva Mertlová.

„Finanční prostředky na odměny zdravotníků nyní proto musí poskytnout ZZS PK její zřizovatel Plzeňský kraj ze svého rozpočtu prostřednictvím mimořádného rozpočtového opatření. Proto také žádá ministerstvo o jejich úhradu,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti). Podle jeho slov se zvýšené mzdové náklady v souvislosti s vyplacenými doplatky platu pracovníků ZZS PK projeví i v následujícím roce. „Tyto prostředky již uhradí kraj v rámci zvýšeného provozního příspěvku ZZS PK,“ dodal Pavel Hais.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky covid, covidová pandemie, záchranná služba, odměny, plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští záchranáři by měli dostat štědrý doplatek odměn za práci v době covidové pandemie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.