Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Školáci poslali nemocným dětem velikonoční pohlednice s dojemnými vzkazy, autor nápadu si sám prošel těžkou nemocí

Bezmála dvě stovky zdravých dětí poslaly vzkazy a s nimi i radost stejnému počtu dětských pacientů na celkem 11 klinikách v celém republice. Za nápadem stojí Plzeňák Tomáš Bursa, který si před lety prošel rakovinou. Sám říká, že i takováto maličkost by mu tehdy udělala obrovskou radost.

„Přeji ti, abys byl brzy zdravý a abys byl doma s mamkou a taťkou. A aby sis mohl hrát venku s kamarády,“ tak zní jedno z celkem 190 přání od dětí pro děti. Autorem projektu Nadačního fondu Dobří lidé Česka je jeho zakladatel Tomáš Bursa.

Spoluautorkou pohlednic je výtvarnice Jana Audesová. Do projektu se zapojily děti ze ZŠ Dobřív, ZŠ Mirošov, Gymnázium a SOŠ Rokycany a Domácí vzdělávání Pomněnka Plzeň.  

„Sám jsem si prošel před deseti lety závažnou nemocí a z vlastní zkušenosti vím, že by mi udělalo obrovskou radost, kdyby za mnou někdo přišel a podpořil mě. Oslovil jsem několik základních škol s tím, že nakreslíme pohlednice se vzkazem a pošleme je nemocným dětem po celé republice. Jsem přesvědčený, že jaro je symbolem života, proto vznikl i tento jarní projekt,“ popisuje Tomáš Bursa alias Pošťák Tom.

„Měl jsem představu, že 200 zdravých dětí ze základních škol nakreslí obrázky, napíšou na ně vzkazy a my je pošleme 200 nemocným dětem na klinikách v České republice. Podstata je ale hlubší. Nebude to jen 200 nemocných dětí, ale i 200 jejich rodičů plus nemocniční personál. Myslím si, že to už je dostatečné světlo pro radost, lásku a mír,“ říká závěrem Tomáš Bursa, jehož příběh si můžete přečíst v naší rubrice (NE)obyčejní.

Ohodnoť článek

Foto Tomáš Bursa

Štítky velikonoční pohlednice, nemocné děti, vzkazy nemocným dětem, Tomáš Bursa, Dobří lidé Česka, dětští pacineti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školáci poslali nemocným dětem velikonoční pohlednice s dojemnými vzkazy, autor nápadu si sám prošel těžkou nemocí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.