Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Muž žijící ve stanu zvracel krev a nutně potřeboval lékařskou pomoc. Odmítal se ale nechat vyšetřit

Oprávněné obavy měl jeden muž o život a zdraví bezdomovce, který v mrazivých dnech přebývá ve stanu na okraji Plzně. Zavolal proto na tísňovou linku městské policie. Když na místo v těžce dostupném terénu dorazila hlídka městské policie, našla tam muže, který zvracel krev.

Stan s bezdomovcem se nachází v městské části Skvrňany v místní části Třešňovka. Po telefonátu na linku 156 se tam okamžitě vypravili strážníci. „Muž byl při vědomí a stopy okolo stanu napovídaly tomu, že zvracel krev. Vzhledem ke zjištěným okolnostem byli na místo hlídkou přivoláni záchranáři a do jejich příjezdu byly monitorovány mužovy vitální funkce,“ popsala zásah mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Ani zdravotníci to ovšem po svém příjezdu neměli s nemocným bezdomovcem snadné. Zprvu se totiž odmítal nechat vyšetřit. „Nakonec ale ve svém rozhodnutí ustoupil a nechal se sanitním vozem transportovat do nemocničního zařízení. Dechová zkouška, které se dotyčný ještě před odvozem podrobil, vykázala hodnotu hladiny alkoholu bezmála dvě promile,“ dodala mluvčí Pužmanová.

Bezdomovec se styděl jít k doktoru a téměř mu uhnila noha, pomohli mu zdravotnice z projektu Steet medicine

Lidem bez domova poskytují zdravotní i materiální pomoc a zároveň nezatěžují záchrannou službu ani nemocnice. Řeč je o projektu Street medicine, který je v Plzni v ostrém provozu od loňského léta. Zdravotní sestřičky z Českého červeného kříže ve...

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Muž žijící ve stanu zvracel krev a nutně potřeboval lékařskou pomoc. Odmítal se ale nechat vyšetřit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.