Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Udeří tuhé mrazy, Plzeň opět otevře zimní nouzové centrum. Může tam přenocovat až 70 bezdomovců i se psy

Na příchod tuhých mrazů, kdy má teplota klesnout až na -15 stupňů Celsia reagovalo město Plzeň opětovným otevřením zimního nouzového centra pro bezdomovce v areálu DEPO2015. Bude k dispozici od neděle 7. ledna až do odvolání. Prostor je pro klienty přístupný pouze v nočních hodinách od 20.30 do 8.00 hodin, mohou přijít i se svými psy. Vstup je z ulice Cukrovarská 19 naproti Středisku Diecézní charity Plzeň.

Poprvé město zpřístupnilo během této zimy nouzové centrum pro bezdomovce v mrazivých dnech na začátku loňského prosince. Nachází se ve vytápěných prostorách bývalé myčky v areálu DEPO2015. Centrum má sloužit především v situaci, kdy je zaplněna kapacita Domova sv. Františka, který standardně poskytuje ubytování klientům v nepříznivé životní situaci.

„Centrum provozuje Středisko křesťanské pomoci Plzeň ve spolupráci s dalšími neziskovými organizacemi, umožní nocleh až pro 70 osob. Jsou připravena lehátka, deky i spacáky. Ubytovaní budou moci využít hygienický servis. Bude jim nabídnut teplý nápoj a základní zdravotní ošetření. Pro ubytované je zajištěna základní zdravotní péče, kterou poskytuje Oblastní spolek Českého červeného kříže Plzeň. Po ukončení každodenního provozu bude zajištěn úklid okolí,“ informovala Světlana Budková (STAN), radní města Plzně pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení.

„Okolí centra budou monitorovat hlídky městské policie, o otevření jsou informovány všechny složky integrovaného záchranného systému. V celém objektu platí zákaz kouření, konzumace alkoholu a aplikace drog. Klienti jsou povinni udržovat pořádek, dodržovat noční klid a udržovat vzájemný respekt,“ doplnila Lenka Walterová, vedoucí magistrátního odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně

Štítky nouzové centrum, DEPO2015, pomoc bezdomovcům

Udeří tuhé mrazy, Plzeň opět otevře zimní nouzové centrum. Může tam přenocovat až 70 bezdomovců i se psy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.