Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ztraceného německého turistu našli lesníci ležet v ledové vodě v potoce. Cizinec už byl v kómatu

Doslova na poslední chvíli se podařilo dvojici pracovníků Domažlických městských lesů zachránit život pohřešovaného turisty z Bavorska. Když ztraceného muže v lese našli, byl už v kómatu. Teď si oba zachránci vyslechli několik poděkování za záchranu muže. Písemné poděkování dvojici zaslal i bavorský ministr vnitra.

,,Událost se stala letos v dubnu, kdy byl po skončení akce Odemykání České studánky nahlášen nezvěstný Herbert Mückl z Furthu im Wald. Na obou stranách hranice byla zahájena velká záchranná akce, při níž ředitel Domažlických městských lesů Josef Forst (na snímku třetí zprava), našel pohřešovaného muže ležet v potoce v chladné vodě ve velmi vážném stavu. Pan Mückl už byl v kómatu,“ popsal dramatickou záchrannou akci Karl Reitmeier, místopředseda spolku Kruh přátel Domažlice-Furth im Wald-Domažlice.

Nálezem pohřešovaného cizince však drama zdaleka nekončilo. „V místě totiž nebyl signál, a tak vyjel pan Forst na místo, kde bylo spojení možné a informoval lesníka Jana Skalu. Ten následně zahájil další záchranná opatření, která umožnila okamžitý převoz muže do Domažlické nemocnice," uvedl Karl Reitmeier.

Písemné poděkování bavorského ministra vnitra Joachima Herrmanna předal zachráncům Sandro Bauer, starosta Furthu im Wald a zástupce zemského rady. Za spolek Kruh přátel Domažlice-Furth im Wald-Domažlice jim certifikát a dárek předali předseda Štěpán Thomayer a Karl Reitmeier. Za záslužný čin oběma poděkovali i starosta Domažlic Stanislav Antoš a místostarosta města Viktor Krutina. Bavorský ministr vnitra uznal jejich pomoc jako příkladnou snahu v osobně podepsaném dopise, ve kterém uvádí, že si je jistý, že zachránili panu Mücklovi život. Zachráněný muž se po svém uzdravení setkal se svými zachránci a vřele jim poděkoval.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš, město Domažlice

Štítky záchrana života, zachráněný cizinec, ležel v potoce, cizinec v kómatu, Domažlické městské lesy

Ztraceného německého turistu našli lesníci ležet v ledové vodě v potoce. Cizinec už byl v kómatu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.