Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Známý senior se svým transparentem opět narušil mítink ANO. Tentokrát nepoužil paralyzér proti pořadatelům

O pořádný rozruch se postaral na mítinku hnutí ANO v Plzni jeho nejvytrvalejší a nejznámější odpůrce, třiasedmdesátiletý Josef Šlesinger ze Zbůchu u Plzně. Na akci dorazil i tentokrát s obligátním transparentem v ruce, což se nelíbilo pořadatelům, kteří se známého aktivistu snažili dostat ze sálu. Nakonec na místě zasahovala přivolaná městská policie. Na rozdíl od loňského mýtinku tentokrát senior, kterému tehdy ujely nervy, nepoužil na svoji obranu paralyzér. Plzeňská Drbna získala video zachycují, co se uvnitř sálu dělo.

Do sálu v KD Šeříkovka se Josef Šlesinger dostal ještě před začátkem akce a zaujal místo v první řadě. Po příchodu několika členů „lepší vlády“ tedy bývalých ministrů ANO a členů krajského vedení, vytáhl senior transparent zdůrazňující chyby ANO i kauzy spojené s Andrejem Babišem a postavil se před stůl s řečníky. „Dva pánové z řad podporovatelů ANO mně tam začali hned vyhrožovat fyzickým napadením, pokud toho nenechám. Informoval jsem proto městskou policii, že mi při mém pokojném protestu vyhrožují fyzickou likvidací. Strážníci přijeli, nejprve to probrali s pořadateli. Potom přišli ke mně na sál a chtěli, abych s nimi šel ven,“ informoval Josef Šlesinger.

Na videu u článku je vidět, jak hlídka městské policie mluví se seniorem uvnitř sálu, zatímco řečníci odpovídají na otázky diváků. „Nic jsem neporušil, tak jsem jim to říkal. Upozornil jsem je na dva sedící pány, kteří mi předtím vyhrožovali a kvůli kterým jsem je tam zavolal. Měli za úkol dostat mě po té předchozí diskusi s pořadateli mimo sál. Byl na mě činěn psychický nátlak, abych šel s nimi ven. Po chvíli diskuse jsem v jejich doprovodu opustil sál a odešel do předsálí. Chtěli abych s nimi šel ven. Už mě nechtěli pustit dovnitř, i když jsem tam měl osobní věci na židli,“ uvedl senior.

„PČR se rozhodla nezasahovat na základě informace, že jsou na místě přítomní městští strážnici, což dotyčného ještě více rozčílilo a hovor s PČR ukončil. Poté se pan Šlesinger pokoušel přes odpor strážníků dostat zpět do sálu, v čemž mu příslušníci MP bránili zastoupením dveří. Nakonec se pánovi podařilo opět do sálu proniknout,“ popsal situaci pro Plzeňskou Drbnu jeden z nejmenovaných očitých svědků, který situaci celou dobu sledoval a jehož totožnost redakce zná.

Uvnitř sálu pak zůstal neodbytný senior až do konce akce. „Nijak jsem nevyrušoval nějakými výkřiky. Nemohli proti mně říci jediné slovo. Když akce skončila, tak ke mně přišli dovnitř ti měšťáci a zřejmě měli za úkol, když mě předtím bylo vyhrožováno, že mě mají doprovodit ven k autu. Já jsem si tam ještě chtěl popovídat, ale oni chtěli, abych šel ven a už nezdržoval," řekl důchodce. To následně potvrdil i náš svědek s tím, že dva strážníci Šlesingera po skončení besedy odvedli až k jeho autu.

K incidentu se vyjádřila i mluvčí městské policie Jana Pužmanová. „Jakožto oznamovatele protiprávního jednání jsme muže vyzvali k prokázání totožnosti a k podání potřebného vysvětlení ke zjištění skutečného stavu věci. S ohledem na zachování soukromí muže při úředním úkonu bylo vše projednáváno v prostorách chodby. Důkladným místním šetřením bylo shledáno, že zde k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo. Nikdo z přítomných strážníků zástupce hnutí ANO nekontaktoval, na místě pouze hovořili s pracovníkem bezpečnostní agentury v civilním oblečení. Po ukončení akce byl muž z důvodu ochrany vlastní bezpečnosti doprovozen strážníky až ke svému vozidlu,“ uvedla Pužmanová.

„Byl jsem na městské policii podat oznámení, sepsali si to. Řekli mi, že nikdo nic neporušil. Že mi o tom přijde vyjádření do 60 dnů. Já tam nikdy nikoho nenapadám na těch akcích,“ dodal Šlesinger. Během loňského i letošního roku sám objel nebojácný senior v Plzeňském, Karlovarském, Jihočeském i ve Středočeském kraji desítky akcí hnutí ANO a Andreje Babiše, na kterých demonstroval s transparentem v ruce a někdy i s megafonem. Zažil na nich i celou řadu slovních útoků vedených proti jeho osobě, lidé mu přáli smrt, zlili ho vodou a někdy přišel o transparent.

S paralyzérem jsem to trošku přehnal, říká Babišův nejvytrvalejší odpůrce. Protestovat na jeho akcích nepřestane

Sociálními sítěmi v uplynulých dnech kolovalo video z Babišova mítinku v Plzni, kde došlo k roztržce mezi jedním seniorem a pořadateli akce. Starší muž o holi se dožadoval vstupu až nakonec zaútočil na organizátory paralyzérem. Celou věc musela...

Nejvíce se situace vyhrotila loni v prosinci na talk show v Plzni, kam přijel Babiš besedovat coby prezidentský kandidát. Seniora tehdy odmítali organizátoři vpustit do sálu, což ho rozčílilo. Když před ním pořadatelé uzamkli dveře, vytáhl z kapsy paralyzér, přiložil ho na dveře a spustil. I když kliku držel z druhé strany jeden z pořadatelů, žádný zásah proudem viditelně nedostal. „Zavolali policii a odvezli mě na oddělení. Dál se to řeší jako přestupek. Musím říct, že se to nemělo stát. Ujely mi tenkrát nervy a lituji toho, co se stalo,“ dodal tehdy Šlesinger.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Petrovský, Josef Šlesinger

Štítky narušil mítink ANO, senior s transparentem, odpůrce ANO, Josef Šlesinger

Známý senior se svým transparentem opět narušil mítink ANO. Tentokrát nepoužil paralyzér proti pořadatelům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.