Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Smrtelně nebezpečný sběr elektroodpadu z kovových kontejnerů stále láká hazardéry se životem

O bizarní události rozhodně není nouze v ulicích Plzně, kde lze především v poslední době vidět i za denního světla skutečně neobvyklé věci. Naposledy se o tom přesvědčil ve středu ráno cestou autem do práce i jeden Plzeňan. Zachytil, jak se ve vzduchu třepají trčící nohy muže ponořeného hluboko polovinou těla do kontejneru na elektroodpad. Podobné pokusy o získání vyhozeného elektroodpadu mnohdy končí i smrtí a jde o extrémně nebezpečnou záležitost.

Do adrenalinového a smrtelně nebezpečného sběru elektroopadu z kovového kontejneru se pustil neznámý muž v Plzni - Hradišti. Zatímco vedle nádoby měl opřené kolo, sám byl horní polovinou těla hluboko v kontejneru. Na videu, které získala od našeho čtenáře Petra Špírala redakce Plzeňské Drbny k využití je vidět, jak se nohy hýbou. Dotazem na městské policii a u hasičů jsme bleskově zjistili, že tentokrát se tato akce obešla bez výjezdu záchranných složek. Muž v kontejneru nezůstal zaseklý, jako se to obvykle stává a dokázal se ven dostat vlastními silami. Ne vždy se to ale podaří!

Zaseklý muž v kontejneru uhořel

Letos v červenci strašlivým způsobem a pomalu umíral čtyřicetiletý muž, který zůstal zaklíněný v kontejneru na elektroodpad v ulici Pod Záhorskem. Muž v kontejneru uhořel ještě předtím, než se k němu dostali hasiči. Požár si způsobil pravděpodobně tak, že si chtěl v útrobách kontejneru posvítit zapalovačem. A zapálil tak odpad. Někteří svědci události zaslechli v noci zoufalé volání o pomoc, které se ozývalo z nitra kontejneru, ze kterého vycházel také kouř. Muž zemřel ještě před příjezdem záchranných složek. A složité pak bylo vyprostit z kovové pasti i jeho tělo.

Jiný muž se v Plzni zasekl v kontejneru na elektroodpad v ulici Na Chmelnicích. I jemu trčely ven jen nohy, docházely mu síly, nemohl už dýchat a šlo mu už o život. Na místo se naštěstí dostala včas hlídka městské policie. „Strážníci muže vytáhli, naštěstí se mu nic nestalo. Po vysvobození jedenatřicetiletý muž hlídce tvrdil, že mu do kontejneru měly spadnout jeho osobní věci a on je tam hledal,“ dodala k tomuto případu z nedávné doby mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Tento případ skončil smrtí. V kontejneru muž uhořel a hasiči museli jeho tělo složitě vyřezávat 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Špíral

Štítky sběr elektroodpadu, kontejnery na elektroodpad, uvízl v kontejneru

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelně nebezpečný sběr elektroodpadu z kovových kontejnerů stále láká hazardéry se životem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.