Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

I přes teplé počasí se v Plzeňském kraji dobře lyžovalo

Teplé počasí panovalo o víkendu v lyžařských areálech v Plzeňském kraji. Díky zásobám technického sněhu ale nabízí stále dobré podmínky pro lyžování a návštěvnost tak neklesá.

"Teploty jsou téměř jarní, ale teď je hlavní sezona, jsou jarní prázdniny. Takže na to, jaké jsou podmínky, je lidí dost. Včera jsme měli asi 1300 lidí, dnes asi 1200. Myslím, že jsou spokojení nejen s počasí, ale i s tím, co máme otevřené a lyžování, zvláště po ráno, je velmi pěkné," popsal situaci na největším areálu Špičák Vladimír Kasík.

Na Špičáku je průměrně 30 centimetrů technického sněhu a zásoby jsou dostatečné i pro příští týdny. "Navíc by se mělo ochladit a v noci mrznout. Takže bychom chtěli zase dosněžit. A myslím, že až začnou jarní prázdniny v Praze příští týden, tak budou podmínky dobré," doplnil Kasík.

V provozu jsou v okolí Železné Rudy ale i další areály. Jezdí se na sjezdovce Nad nádražím i Belveder, v provozu je Alpalouka,lanovka Pancíř nebo Weissova louka a areál Samoty.

Horší podmínky jsou pro běžecké lyžování. Kvůli nedostatku přírodního sněhu se trasy v okolí Železné Rudy strojově neupravují.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Plzeňský, Plzeňský kraj, jarní prázdniny, Špičák, Železná Ruda, Praha, Belveder

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes teplé počasí se v Plzeňském kraji dobře lyžovalo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.