Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Nechtěné hračky, knížky nebo nádobí nemusí skončit v koši, díky re-use centru najdou další využití

Máte doma už nepoužívané ale stále funkční dětské hračky, staré kolečkové brusle či knihy nebo dekorativní předměty, která se vám už zkrátka nehodí? Nemusíte je nutně hned vyhazovat, stačí je přinést do takzvaného re-use pointu ve sběrném dvoře v Plzni na Slovanech. Zatím mohou lidé přinést maximálně deset kusů drobnějších užitkových předmětů nebo sportovního vybavení, město je poté nabídne zdarma k dalšímu využití.

Vůbec první městské re-use centrum zprovoznila společnost Čistá Plzeň a lidé jej najdou ve sběrném dvoře na Slovanech v ulici Na Bořích. Jeho funkce je prostá. Zájemci přinesou funkční vytříděné věci, které by jinak skončily v popelnici a město je “pošle dál“.

„Cílem je především snížení odpadu ve městě. Lepší než něco vyhodit, je použít to znovu. Občané do sběrného dvora přivezou předměty ze svých domácností, předají pracovníkům a další lidé si je poté mohou přijít vybrat a dále je smysluplně využít,“ vysvětlil princip služby náměstek primátora pro oblast technickou Pavel Bosák (Piráti).

Čistá Plzeň vytipovala nejkritičtější místa ve městě, kde se hromadí nejvíce odpadků. Bude tam navíc zajíždět speciální úklidový vůz

Dvě desítky nejkritičtějších míst po celé Plzni, kde se hromadí nejvíce odpadků kolem kontejnerů a odpadkových košů, vytipovala městská společnost Čistá Plzeň. Do těchto lokalit nově budou pracovníci Čisté Plzně pravidelně vyrážet s doúklidovým...

 

Odběr je omezen na 10 kusů a předměty není možné rezervovat, ani objednávat. Nenoste tam také elektrospotřebiče. Podle náměstka Čisté Plzně Jana Šneberka je místo přístupné po celou provozní dobu sběrného dvora, tedy od dubna do října, celý týden od 09:00 do 12:00 a od 13:00 do 18:00.

„Předměty občanům v rámci pilotního projektu poskytuje zdarma. V případě příjmu platby do budoucna by se tyto utržené finance využily na veřejně prospěšné či dobročinné projekty,“ doplnil Šneberk.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Plzně

Štítky re-use centrum, recyklace, nechtěné hračky, pomoc potřebným, Čistá Plzeň, snižování odpadu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechtěné hračky, knížky nebo nádobí nemusí skončit v koši, díky re-use centru najdou další využití  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.