Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Malé návštěvníky potěší u Boleváku nové dětské hřiště, dominují mu přírodní herní prvky

U hráze Velkého boleveckého rybníka v Plzni vyrostlo nové dětské hřiště. Vedení města si od toho slibuje, že se tato oblíbená rekreační lokalita stane pro Plzeňany ještě atraktivnější. Výroba a instalace herních prvků vyšla na 914 203 korun. Prostor je určen pro děti od tří do 14 let s váhou 50 kilogramů.

Nové hřiště je z části obklopené vzrostlými duby i dalšími stromy a záměrně doplněné přírodními herními prvky tak, aby zapadly do přírody v okolí rybníka. Jde třeba o houpací rybky, skákací plošiny, lanovku, herní loďku, houpačku či dvouhoupačku se sedákem pro batolata i větší děti. Na svahu hráze je umístěná skluzavka a šplhací klády. Instalované prvky jsou vyrobené z akátového dřeva a severského modřínu. K hřišti je možné z hráze sejít také po nových schodech.

„Lokalita boleveckých rybníků je jednou z nejnavštěvovanějších v Plzni a věřím, že díky novému hřišti bude pro Plzeňany o to víc atraktivní a rodiče s dětmi tam budou trávit svůj volný čas ještě raději. Domnívám se, že se nám podařilo vybrat takové herní prvky, které budou vyhovovat i těm nejnáročnějším uživatelům, a do tamního prostředí hezky zapadnou,“ řekl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar (STAN).

Hřiště kvituje také vedení prvního městského obvodu. „Hřiště se moc povedlo a já věřím, že rozšíří možnosti vyžití pro rodiny s dětmi, které míří na Bolevák. My jsme nedávno dokončili dětské hřiště v Manětínské ulici, kde je i kavárna a otevřeme je společně. Doufám, že se to povede v následujících měsících,“ dodala starostka obvodu Ivana Bubeníčková (ANO).

Ohodnoť článek

Foto Správa veřejného statku města Plzně

Štítky dětské hřiště, nové hřiště, herní prvky, bolevecké rybníky, Bolevák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé návštěvníky potěší u Boleváku nové dětské hřiště, dominují mu přírodní herní prvky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.