Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Obraz ze svatební kytice jako originální vzpomínka na svatbu, milovníci přírody z LissWoodu dokážou divy!

PR článek

Plánujete svatbu nebo chcete udělat některé z budoucích nevěst radost? Darovat jí můžete vzpomínku, která nikdy neuvadne. Řeč je o obrazech z lisovaných svatebních kytic, které jsou čím dál populárnější. Fantazii se meze nekladou. Do obrazů je možné zakomponovat stužky, drobné ozdoby nebo sklo či rám opatřit textem. Vše je na míru od opravdových milovníků přírody. Jejich díla putují do všech koutů republiky a nejde čistě jen o svatební obrazy. Sušené kvítky dělají radost i jako narozeninový či valentýnský dárek. Zasoutěžte si s námi o dárkový poukaz v hodnotě 1000 korun.

„Obraz je naprosto úžasný a udělal velikou radost. Je vidět, že je dělaný s láskou a péčí. Jsem úplně nadšená!"

Je to už dva roky, kdy Veronika s Petrem spojili svou vášeň pro přírodu a umění a vrhli se na tvoření květinových obrazů. Postupem času si pronajali malou dílnu v srdci Plzně, kde lisují tisícovky kvítků a skládají z nich úchvatná díla. Velmi populární jsou pestrobarevné obrazy z lučních květů, lidé mají rádi i levandule nebo kapradiny. Obraz si pořizují jako dekoraci do bytu či jako dárek pro své drahé polovičky na Valentýna. „V našem okolí jsme měli poměrně hodně nevěst, které netušily, co se svou svatební květinou. Některé si je na pár dní vystaví nebo je pověsí a nechají uschnout. Kytice ale časem ztratí barvu a rychle se na její krásu zapomene,“ popisuje Petr Kopačka, spoluzakladatel LissWoodu.

Z jedné kytice lze vytvořit sadu menších obrázků a potěšit vzpomínkou i další členy rodiny

A tak se zrodil nápad kytici zakonzervovat v podobě obrazu. Vyhrát si lze i s dekoračními prvky jako jsou třeba stužky, malá dřevěná srdíčka, perličky a další drobnosti.

Z prvních deseti svatebních obrazů se rázem staly stovky. Jen za loňský rok prošlo rukama šikovných Plzeňanů zhruba 200 kytic z celé republiky. Navázali také spolupráci se svatebními koordinátorkami nebo grafičkami, které na přání namalují nápis na sklo. Někdy jde o jména manželů, ale populární jsou i „uvítací cedule,“.

Na přání je možné opatřit obraz jmény a datumem svatby

Některé nevěsty nechávají tvůrcům volnou ruku, ale většinou už mají představu. „Nejvíc frčí obrazy ve tvaru původního pugétu a osobně mi to přijde i nejvhodnější. Populární jsou také srdce i jiné obrazce. Snažíme se nevěstám doporučit, co by bylo nejvhodnější. Naštěstí si dají říct,“ říká se smíchem Veronika Mudrová, autorka celého nápadu na květinové obrazy. Společně pak rozhodnou o velikosti obrazu, barvě rámu a dalších detailech. Důležité ale je, aby květina dorazila rychle.

Obrazy visí už pár týdnů na stěně a mám z nich velkou radost! Jsem moc ráda, že jsem si objednala obrazů víc a vyzdobily nám byt na více místech! Máme krasnou vzpomínku na svatební den."

„Když je například svatba v sobotu, tak za nás je nejlepší zaslat květinu hned v pondělí, nejpozději v úterý. Nevěstám doporučujeme službu expresního doručení do druhého dne. Kytička je pak v krabici jen jeden den, což zvládne. Stonky stačí zabalit do mokrých kapesníků a vycpat krabici papírem. Hlavně žádný igelit! Máme zkušenost, že když zájemce dodrží naše instrukce, tak kytička cestu přežije. V pořádku k nám dorazila i jedna kytice ze Slovenska,“ popisuje Veronika.

Jakmile květina dorazí, tak ji rozeberou a dají lisovat. „V průběhu týdne lis i čtyřikrát převracíme a měníme mu papíry, aby květiny zůstaly hezké,“ prozrazuje Veronika. Samotné lisování trvá měsíc, poté sestaví první návrh obrazu a ten diskutují s nevěstou. „Když všechno rychle klape, tak výsledný obraz může mít doma pověšený do dvou měsíců. Máme standardní formáty A5, A4, A3, ale tím, že si rámy děláme sami, tak jsou naše možnosti takřka neomezené,“ pochvaluje si Petr.

Veronika s jedním z mnoha svatebních obrazů

Velmi populární jsou například dárkové poukazy. Pokud takový dárek zvažujete, dejte ho nevěstě určitě s předstihem, aby se vše stihlo domluvit. „Ideální scénář pro nás je ten, že nás osloví nevěsta už při samotné organizaci svatby. Zájem o tuto naši službu stále roste a bohužel ne vždy máme kapacitu přijmout všechny nabídky. Proto je ideální si včas rezervovat termín. Zatím fungujeme v malé dílně a naše kapacita je 10 až 15 kytic týdně. Občas se nám stalo, že se ozvali zájemci až po svatbě, ale když to šlo, tak jsme jim vyšli vstříc,“ vysvětluje Veronika. 

Samotná životnost obrazu se pohybuje v řádu několika let. Časem může maximálně vyblednout, proto není vhodné dávat jej na stěnu, kam svítí přímé slunce.

Máte už pár po svatbě a přáli byste si takový obraz? I když kytice dávno vzala za své, tak nic není nemožné. „Jsme schopní podle fotografie kytice sestavit novou. Spolupracujeme s floristy a už s tím máme zkušenost,“ potvrzuje Petr.

Soutěž o dárkový poukaz v hodnotě 1000 korun byla ukončena. Vítězem je Lenka Strejcová, gratulujeme! 

Přírodu lze vnímat více smysly

Kromě obrazů se Veronika s Petrem nově zaměřili i na omamný svět vůní v podobě difuzérů založených na přírodních esencích v designovém obalu.

„Máme rádi přírodu a její vůně, proto jsme se rozhodli svůj záběr trochu rozšířit. Spolupracovali jsme s parfumeristy a společně vytvořili pět druhů vůní, které nám nejvíce voněly,“ prozrazuje Petr. Sami dodávají, že difuzéry vydrží vonět čtyři až pět měsíců. Diversitas, jak produkt nazvali, je k mání ve variantách kokos a jasmín, pomeranč a zázvor, bylinky a cedr, lilie a palisandr či pivoňka a malina. Více najdete na webových stránkách diversitas.cz.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lisswood, umění, květinové obrazy, svatba, svatební den, vzpomínka na svatbu, tip na dárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obraz ze svatební kytice jako originální vzpomínka na svatbu, milovníci přírody z LissWoodu dokážou divy!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.