Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Primátor Plzně Baxa dál povede ODS v Plzeňském kraji

Plzeňský primátor, poslanec a místopředseda ODS Martin Baxa dál povede ODS v Plzeňském kraji. Ve Vejprnicích u Plzně o tom dnes rozhodli delegáti regionálního sněmu. Čtyřiačtyřicetiletý Baxa neměl na funkci předsedy žádného protikandidáta, dostal 85 hlasů, čtyři hlasující se zdrželi, řekl dnes regionální manažer ODS Michal Šašek.

Sněm dnes rovněž schválil poslankyni a bývalou rektorku Západočeské univerzity v Plzni Ilonu Mauritzovou jako jedničku na kandidátce ODS pro krajské volby příští rok. Mauritzovou navrhovaly jako lídra pro krajské volby všechny okresy v kraji, řekl Baxa. Sněm rovněž potvrdil nominaci senátora Lumíra Aschenbrennera, aby v senátních volbách příští rok obhajoval svou pozici senátora za obvod Plzeň-město.

V čele krajské ODS je Baxa od dubna 2014, kdy vystřídal někdejšího dlouholetého předsedu regionální organizace Jiřího Pospíšila. Pospíšil tehdy po neúspěšné kandidatuře na místopředsedu ODS stranu opustil. Místopředsedy regionálního sdružení byli dnes zvoleni všichni dosavadní místopředsedové - senátor a hejtmanův náměstek Vladislav Vilímec, bývalý dlouholetý starosta Blovic Jan Poduška, místostarosta Rokycan Jan Šašek, senátor a starosta Vejprnic Pavel Karpíšek, podnikatel Roman Jurečko, bývalý starosta Železné Rudy Michal Šnebergr a předseda ODS na Tachovsku Miroslav Dusil.

Sněm dnes rovněž nominoval Baxu na místopředsedu ODS, stejně jako další dva místopředsedy Martina Kupku a Miloše Vystrčila. Na první místopředsedkyni strany občanští demokraté v Plzeňském kraji nominovali Alexandru Udženiu. Nominaci na předsedu získal současný šéf strany Petr Fiala.

Autoři | Foto ODS

Štítky ČR, ODS, Plzeňský, Martin Baxa, Plzeň, Plzeňský kraj, Vejprnice, Ilona Mauritzová, Západočeská univerzita v Plzni, Jiří Pospíšil, Vladislav Vilímec, Jan Poduška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Primátor Plzně Baxa dál povede ODS v  Plzeňském kraji  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.