Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Koalici SPOLU vede v Plzni do voleb na pozici lídra kandidátky náměstek primátora David Šlouf (ODS)

Lídrem kandidátky koalice SPOLU, kterou v Plzni tvoří ODS, TOP09 a KDU-ČSL se stal občanský demokrat David Šlouf, který je aktuálně náměstkem primátora pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a pro nakládání s majetkem. Do komunálních voleb jde poprvé v Plzni ODS v koalici.

Na post volební jedničky Davida Šloufa už schválil oblastní sněm ODS Plzeň – město. Dvojkou na kandidátce bude lékařka a radní Plzně Veronika Jilichová Nová (ODS). Ze třetího místa kandiduje náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP09). Současný primátor Plzně Pavel Šindelář (ODS) už v dubnu oznámil, že nebude v podzimních komunálních volbách obhajovat post primátora Plzně v čele koalice SPOLU. Do plzeňského zastupitelstva kandiduje ze sedmého místa.

„Jednání o podobě kandidátní listiny koalice SPOLU byla konstruktivní, na všech aktérech bylo od začátku vidět, že o tuto spolupráci stojí a projektu SPOLU věří. Jsem si jistý, že všechny tři strany jsou u budou v rámci koalice rovnocennými partnery a je dobře, že v Plzni vzniklo uskupení středopravých nepopulistických stran. Mým cílem je vyhrát volby takovým způsobem, aby nebylo možné vytvořit koalici bez SPOLU a aby SPOLU mělo většinu v Radě města Plzně a post primátora,“ uvedl pro Plzeňskou Drbnu David Šlouf.

„Máme skvělé kandidátky a kandidáty jak za ODS, tak KDU-ČSL i TOP09 a to jak na město tak i na všechny obvody. Zvláštní poděkování patří mému kolegovi a kamarádovi Pavlovi Šindelářovi, primátorovi města Plzně, který se rozhodl už dále nekandidovat do exekutivních funkcí ve vedení města Plzně. Jsem moc rád, že aktivně podpoří naši kandidátku svojí přítomností,“ dodal Šlouf.

„Společně jsme se rozhodli vytvořit v Plzni koalici SPOLU i s respektem k výsledku voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v roce 2021, kdy koalice SPOLU tyto volby v Plzni nejenom vyhrála, ale volilo ji 31,11 procent Plzeňanů. Tento potenciál a důvěru našich voličů chceme využít i v letošních komunálních volbách. SPOLU na české politické scéně nabízí možnost volit slušnou a sjednocenou pravici. Pokládáme tedy za svoji povinnost v koalici SPOLU pokračovat také na úrovni našeho krajského města a věřím, že i v jednotlivých městských obvodech nás budou kolegové následovat,“ řekl regionální předseda ODS a ministr kultury Martin Baxa.

V současné době vládne na plzeňském magistrátu koalice ODS, TOP09, ANO a ČSSD. Komunální volby v roce 2018 v Plzni vyhrálo ANO o necelou desetinu procentního bodu před ODS. Obě strany mají po 13 mandátech. TOP 09 získala čtyři zastupitele a ČSSD tři. V opozici jsou Piráti se sedmi mandáty, KDU-ČSL - Pravá volba pro město se čtyřmi zastupiteli a za KSČM byli zvoleni tři zastupitelé.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky David Šlouf, lídr kandidátky SPOLU, komunální volby, ODS, kandidát na primátora Plzně, Plzeň, koalice, SPOLU, volby, TOP 09, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, KDU-ČSL, primátor, Pavel Šindelář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koalici SPOLU vede v Plzni do voleb na pozici lídra kandidátky náměstek primátora David Šlouf (ODS)  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.