Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vlivný rozpočtový výbor má ve Sněmovně vést náměstek hejtmanky Plzeňského kraje Josef Bernard

K významné funkci ve Sněmovně má nakročeno nováček mezi poslanci, bývalý hejtman Plzeňského kraje a současný náměstek hejtmanky Josef Bernard (STAN). Měl by se stát předsedou vlivného rozpočtového výboru.

O nominaci Josefa Bernarda informoval dnes předseda klubu Starostů Jan Farský. Sám Bernard se ještě nevyjádřil k tomu, zda vedle působení ve Sněmovně setrvá i na postu ve vedení Plzeňského kraje. Bezprostředně po volbách ale uvedl, že by na kraji dál nezastával uvolněnou pozici.

Aktuálně je Bernard na kraji náměstkem hejtmanky pro životní prostředí, regionální rozvoj a fondy EU. V letech 2010 až 2015 byl generálním ředitelem společnosti Škoda Transportation. Do roku 2020 byl členem ČSSD. V letošních volbách do Sněmovny vedl v Plzeňském kraji kandidátku koalice Pirátů a Starostů.

Už ve středu Sněmovna ustaví jako první mandátový a imunitní výbor, který povede vládní zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková (ANO). Dolní komora bude mít i v tomto volebním období 18 výborů.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Josef Bernard, Sněmovna, rozpočtový výbor, STAN, Plzeňský kraj, poslanecká sněmovna, Starostové a nezávislí, Evropská unie, Jan Farský, Škoda Transportation, ČSSD, Piráti a Starostové, Helena Válková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlivný rozpočtový výbor má ve Sněmovně vést náměstek hejtmanky Plzeňského kraje Josef Bernard  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.