Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ministrem zdravotnictví se podle Babiše stane Roman Prymula

Novým ministrem zdravotnictví se stane vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula. Novinářům to dnes řekl premiér Andrej Babiš (ANO). Ve funkci nahradí Adama Vojtěcha, který dnes oznámil rezignaci. Prezident ho podle Babiše jmenuje ještě dnes. Do funkce bude uveden v úterý. Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček napsal na twitteru, že Prymulu prezident přijme dnes odpoledne v Lánech.

Babiš řekl, že změnu na postu ministra se Zemanem předjednal o víkendu. "Já jsem se tak včera s panem prezidentem domluvil, že dnes pana Prymulu přijme a že mému návrhu vyhoví tak, abych ho mohl uvést do úřadu v úterý, abychom neztráceli čas," řekl Andrej Babiš.

O víkendu Prymula předpověděl, že v ČR bude pravděpodobně denně přibývat 6000 až 8000 potvrzených nákaz covidem-19. Pomoci zploštit růst křivky počtu nakažených by podle něj mohla další opatření, na místě je i zvažovat vyhlášení nouzového stavu. Za pravděpodobné považuje Prymula uzavření škol, především v Praze.

Letos v září média uvedla, že Prymula má od poloviny června živnostenské oprávnění mimo jiné pro výrobu zdravotnických prostředků. Vysvětlil to tím, že si živnost založil po odchodu z ministerstva a nic nevyrábí.

V době pandemie Prymula vedl žebříčky důvěryhodnosti politiků, objevil se i na webu ANO v rubrice Naši lidé. Od poloviny března zhruba dva týdny vedl Ústřední krizový štáb. Některá jeho tehdejší vyjádření vyvolala velkou pozornost, mluvil například až o dvouletém uzavření hranic. Prezident Zeman v době vrcholu pandemie uvedl, že Prymulovi udělí státní vyznamenání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vlada.cz

Štítky ČR, Zeman, vláda, koronavirus, personální, Prymula, Roman Prymula, Andrej Babiš, Miloš Zeman, ANO 2011, Adam Vojtěch, Jiří Ovčáček, Twitter, Zámek Lány, Česko, Ústřední krizový štáb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministrem zdravotnictví se podle Babiše stane Roman Prymula  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.