Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Předsedou krajského soudu v Plzni se má stát muž, kterého nedoporučila soudcovská rada

Vláda se bude na své pondělní schůzi zabývat záměrem jmenovat novým předsedou Krajského soudu v Plzni Alexandra Krysla. Soudcovská rada příslušného soudu doporučila jiného adepta, ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) však navrhla prezidentovi ke jmenování vítěze výběrového řízení.

Současnému předsedovi plzeňského krajského soudu Miloslavu Sedláčkovi vyprší mandát na konci letošního září. Podle návrhu ministryně by jej měl nahradit čtyřiačtyřicetiletý místopředseda Krajského soudu v Plzni Alexandr Krysl.

O post předsedy plzeňského krajského soudu se ucházeli dva jeho místopředsedové, vedle Krysla, který má na starosti úsek správního soudnictví, to byl ještě Jiří Levý, jenž řídí občanskoprávní sekci.

Soudcovská rada jednomyslně doporučila Levého, a to kvůli jeho odborným schopnostem i manažerským zkušenostem s řízením jednoho z největších okresních soudů, Plzeň - město. Krysla naopak výslovně nedoporučila. "Nemá zkušenosti v oblasti obecného soudnictví ani ve vztahu k okresním soudům," napsala o něm.

Ve výběrovém řízení ale Krysl zvítězil, když získal 39 bodů z 50. "Svůj správní úsek vede aktivně, dbá na vyřizování věcí starších časových řad a za tím účelem neváhá přistoupit i k nepopulárním opatřením," uvedlo o něm ministerstvo. "Umí definovat nedostatky a cestu z nich. Prosazuje využívání nových technologií v činnosti soudu, jako jsou videokonference, přepis hlasu a podobně," dodalo.

Krysl je soudcem od roku 2004, začínal v Chebu. U krajského soudu v Plzni působí od roku 2007, posledních šest let ve funkci místopředsedy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky krajský soud, soudce, předseda krajského soudu, jmenování, Plzeňský, rada, Plzeň, Krajský soud v Plzni, Marie Benešová, Alexandr Krysl, ANO 2011, Jiří Levý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předsedou krajského soudu v Plzni se má stát muž, kterého nedoporučila soudcovská rada  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.