Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Návštěvy úřadů omezuje plzeňský magistrát, zaměstnanci budou pracovat z domova

Až do odvolání omezuje návštěvy svých pracovišť Magistrát města Plzně. Úřední hodiny jsou u nejvytíženějších agend nově stanoveny pro pondělí od 9 do 12 hodin a pro středu od 14 do 17 hodin. Ještě v neděli večer primátor Martin Baxa (ODS) uvedl, že úřady budou fungovat normálně, situace se však mění každým okamžikem.

Lidé se vždy musí k návštěvě pracoviště předem objednat, a to buď prostřednictvím webu www.uradbezcekani.cz, nebo telefonicky. Týká se to oddělení občanských průkazů a cestovních dokladů Odboru správních činností Magistrátu města Plzně a Odboru registru vozidel a řidičů Magistrátu města Plzně.

Rozhodnutí souvisí s nedělním usnesením vlády o přijetí krizového, které mimo jiné omezilo rozsah úředních hodin na pondělí a středu v maximálním rozsahu tří hodin.

„U všech ostatních agend, pro něž nejsou stanoveny úřední hodiny, je možné navštívit pracoviště plzeňského magistrátu pouze po předchozí telefonické či e-mailové domluvě se zaměstnancem daného pracoviště. V souvislosti s tím vyzývá Magistrát města Plzně občany, aby zvážili, zda není možné vyřízení jejich záležitostí odložit,“ komentovala opatření mluvčí magistrátu Eva Barborková

Cílem všech opatření je pomoci snížit riziko nákazy koronavirem. V souvislosti s tím přijalo a přijímá město Plzně i další opatření. Zaměstnancům Magistrátu města Plzně je umožněno pracovat z domova, pokud jim to jejich zařazení dovoluje. Na minimum se omezují osobní kontakty zaměstnanců s veřejností i mezi sebou. Zrušeno bylo například plánované jednání Zastupitelstva města Plzně, jež se mělo uskutečnit 23. března 2020.

Více než dva týdny už probíhá zvýšená dezinfekce prostor úřadů, nově město instalovalo dezinfekční boxy ke vstupům do svých budov. Zaměstnanci přicházející do styku s veřejností dostávají dezinfekční prostředky a ochranné pomůcky.

„Vzhledem k tomu, že nařízení předpokládá také pozastavení účinnosti parkovacích řádů, dochází v průběhu dnešního dne k vypínání parkovacích automatů ve všech parkovacích zónách na území města Plzně. Parkování ve městě je tak zdarma minimálně do konce platnosti tohoto opatření. To platí do 24. března do 6:00 hodin,“ dodala mluvčí magistrátu.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky vláda, koronavirus, omezení, Plzeň, magistrát, práce z domova, návštěva, Martin Baxa, ODS, Centrální registr vozidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvy úřadů omezuje plzeňský magistrát, zaměstnanci budou pracovat z domova  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.