Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VOLBY 2022: Plzeňští sázkaři mají jasno, největší šance dávají v senátních volbách dvojici Chaloupek a Naxera

Kdyby se volby do Senátu v obvodu Plzeň-město řídily vypsanými kurzy sázkových kanceláří, postoupil by do druhého kola autor oblíbených večerníčků Václav Chaloupek (STAN) a přeštický starosta Karel Naxera (TOP 09). Na jejich úspěch stanovili bookmakeři nejnižší kurz 2,4:1. První kolo senátních voleb se koná již tento pátek a sobotu. Druhé kolo se uskuteční o týden později.

Sázkové kanceláře nabízejí celou škálu možností, kde si můžete tipovat vítěze zápasů, budoucí prezidenty, anebo kdo se ve vašem obvodu stane zástupcem v Senátu. Jedna z největších tuzemských sázkových kanceláří Fortuna dává v boji o senátorské křeslo největší šance třiasedmdesátiletému autorovi filmů o přírodě a zvířecích večerníčků Václavu Chaloupkovi, svůj post chce znovu obhájit jako kandidát koalice OPAT a STAN. Totožný kurz je vypsaný také na padesátiletého starostu Přeštic Karla Naxeru z TOP 09. U dalších sázkových kanceláří se jména plzeňských kandidátů téměř neobjevují a když už, tak jen v jednotkách případů. Například u Tipsportu jsme našli pouze jméno Naxery, na kterého si tiplo přes 50 sázejících.

VOLBY 2022: Komunálky se blíží. Kroužkovat, nebo křížkovat? Vše přehledně na jednom místě

Volební víkend se nezadržitelně blíží. Ve dnech 23. a 24. září se v Česku uskuteční volby do zastupitelstev obcí, měst, městských částí, obvodů a třetiny Senátu. Všechny podstatné informace k tomu, jak volit přináší Drbna v tomto článku.

Na třetí místo dosadili sázkaři Fortuny sedmapadesátiletou právničku, spisovatelku a bývalou ministryni spravedlnosti Danielu Kovářovou, která podala kandidátku jako nezávislá. Kurz na ní činí 4:1. Na pomyslné čtvrté příčce je dostihový jezdec, chovatel a trenér Josef Váňa, jehož nominovalo hnutí ANO. Kurz na legendárního žokeje už tak zářný jako jeho kariéra není – 6,5:1. O něco hůř je na tom s kurzem 9:1 kandidát hnutí Pro Plzeň sedmapadesátiletý farmář a bývalý poslanec za ANO Pavel Šrámek. Prachbídné šance pak dávají bookmakeři nezávislému kandidátovi za SPD a olympijskému vítězi ve sportovní střelbě Jan Kůrka. Kurz na devětasedmdesátiletého Kůrku je 22:1. Na samém konci tabulky je pak komunista Jiří Valenta s kurzem 25:1.

V minulých komunálních volbách hlasovalo v Plzeňském kraji 47,8 procenta voličů. Do volebních místností pak přišlo 216 937 zapsaných voličů. Zájem o volby do Senátu je ale výrazně nižší. V posledních senátních volbách přišlo k prvnímu kolu 36,24 procenta voličů. Ve druhém kole už jen 14,5 procenta. Minule uspěl Václav Chaloupek před tehdejší senátorkou za ČSSD Dagmar Terelmešovou.

Senátní volby:

První kolo:

  • 23. září, pátek, 14:00 - 22:00
  • 24. září, sobota, 8:00 – 14:00

Druhé kolo:

  • 30. září, pátek, 14:00 – 22:00
  • 1. října, sobota, 8:00 – 14:00

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Senát ČR, Karel Naxera

Štítky politika, sázkové kanceláře, kandidáti do Senátu, Václav Chaloupek, Karel Naxera, Václav Chaloupka, senát, TOP 09, Starostové a nezávislí, Fortuna Game, Jan Kůrka, ANO 2011, Jiří Valenta, Daniela Kovářová, Josef Váňa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Plzeňští sázkaři mají jasno, největší šance dávají v senátních volbách dvojici Chaloupek a Naxera  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.