Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kreativní zóna DEPO2015 ožije hudebním festivalem, organizátoři sází na neokoukané projekty

Počínaje dnešní večerem startuje festival DEPOvLETU. První den bude patřit stand up comedy Na Stojáka. Do Plzně zavítá Ester Kočičková, Dominik Heřman a Petr Vydra. Toto vystoupení je jako jediné zpoplatněné. Ostatní program bude vždy zdarma a potrvá až do 30. července. Organizátoři slibují české i zahraniční kapely, swingovou tančírnu, večerní bar i grilování.

Festival na nádvoří kreativní zóny DEPO2015 se koná už potřetí a nabízí desetidenní program věnovaný především hudbě. „Tento rok ožije nádvoří DEPO2015 energickou hudbou vyhledávaného producenta Igora Ochepovského či živě hranou elektronikou dua Bratři, kteří reprezentovali zemi na mnoha zahraničních prestižních přehlídkách. Zavítají také nominanti evropské hudební soutěže Eurovision Song Contest The Valentines, hudebními publicisty opěvovaní alternativní Kalle spolu s vítězi talentové soutěže Karlovarského kraje The Sidewaves a moderní rockoví psychedelici Acid Row a Lambda,“ láká dramaturg festivalu a hudební publicista Ricardo Delfino.

Program volili organizátoři tak, aby vytvořili alternativu ke komerčnějším akcím, které se v Plzni přes léto konají. Jedinečnou příležitost ukázat svůj talent dostaly i začínající kapely. Hned zítra 21. července vystoupí na podiu Her Nature a Amsterdam Hamster. Další dvě kapely Nevergreen a Decode předvedou své písně 26. července. Tato čtveřice se zároveň účastnila prvního ročníku workshopu pro začínající hudebníky Artist Academy.

Filmový festival Finále Plzeň láká na letní promítání na netradičních místech

Filmový festival Finále Plzeň, který je letos naplánován na 23. až 28. září, připravil na léto promítání na netradičních místech, jako jsou hrady, zámky, statky, pivovar, kavárny a náplavka. Šestnáct projekcí, z nichž některé se objeví také na...

 

Koncertní maraton také zpestří 26. července swingová tančírna. Hudbu k tanci, ale i poslechu zajistí naživo hrající swingová kapela. Chybět nebude ani pestrá nabídka pro milovníky gastronomie. „Rádi bychom, aby si diváci mohli užít večer se vším všudy. Nejen, aby si poslechli skvělé kapely, ale mohli si vychutnat grilované speciality a zajímavé drinky. Zkrátka aby si užili pohodový letní večer s kulturou,“ uzavírá dodává produkční Barbora Krákorová.

Celý festival je pro návštěvníky přístupný zdarma, mimo vystoupení Na stojáka, na které si mohou návštěvníci koupit vstupenku v předprodeji nebo na místě. Více informací a celý program najdete na webových stránkách depo2015.cz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DEPO2015

Štítky DEPO2015, hudební festival, letní akce, Plzeň, DEPOvLETU, kultura, hudební skupina, festival, Ester Kočičková, Petr Vydra, Eurovision Song Contest, projekt, nádvoří, Karlovarský kraj, Amsterdam

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kreativní zóna DEPO2015 ožije hudebním festivalem, organizátoři sází na neokoukané projekty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.