Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Šumavě vzniká nový krimi thriller o záhadném úmrtí dívky

Nový český krimi thriller s názvem Samhain dnes začal vznikat v kulisách šumavské přírody. V hlavních rolích se v něm objeví Kamila Janovičová a David Švehlík. Premiéra je naplánovaná na příští rok.

První klapka padla dnes před 10. hodinou. „Připravovaný mysteriózní krimi thriller Samhain je příběh o mladé vyšetřovatelce, která je povolána do šumavských hor vyřešit záhadné úmrtí dívky,“ uvádí za produkční tým Eliška Hesová.

Příběh se bude odehrávat v šumavské vesnici. Vyšetřovatelka tam přijede osvětlit úmrtí mladé ženy, která zemřela hluboko v lese. Okolnosti nasvědčují, že jde o nehodu, ale později se najde další mrtvé tělo s jasnými stopami cizího zavinění. 

Samhain je název keltského svátku, který se slavil v noci z 31. října na 1. listopadu. Právě v tomto období se film odehrává. 

Zleva: Režisér Daniel Habrda a herci Kamila Janovičová a David Švehlík. Foto: archiv Samhain

Tvůrci už prozradili, že se v hlavních rolích objeví Kamila Janovičová a David Švehlík. První zmíněnou znají diváci z pohádek Tajemství staré bambitky nebo O dvanácti měsíčkách, Švehlík si zahrál ve filmech Úsměvy smutných mužů, Prvok, Šampón, Tečka a Karel či seriálové kriminálce Anděl. „Další hvězdní herci jsou zatím zahaleni tajemstvím a budeme je odkrývat postupně,“ naznačuje Eliška Hesová.

Režisérem snímku je českobudějovický rodák Daniel Habrda. Ten studoval Filmovou akademii v Písku, kterou zakončil magisterským titulem s červeným diplomem. V roce 2011 se s dokumentem Kristian: Way of Music zúčastnil scenáristické soutěže pořádané Evropským parlamentem a v celoevropské konkurenci se probojoval do finálové devítky. Úspěch sklidil i v celoevropské soutěži Done in 60 Seconds, kde se v roce 2012 jako jeden z 62 soutěžících prosadil se snímkem Nosferatu 60 a skončil na pátém místě. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Samhain

Štítky Šumava, film, natáčení, krimi, thriller, David Švehlík, Kamila Janovičová, Daniel Habrda, Evropský parlament, Filmová akademie Miroslava Ondříčka v Písku, hlavní role, Tajemství staré bambitky, Prvok, Šampón, Tečka a Karel, Úsměvy smutných mužů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Šumavě vzniká nový krimi thriller o záhadném úmrtí dívky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.