Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Divadlo J. K. Tyla láká začínající autory, aby přihlásili své projekty. Ty nejlepší uvede na Nové scéně

Projekt Intro’21 je určený pro autory muzikálových děl, která ještě nikdo neměl tu příležitost spatřit. Do prvního ročníku tohoto nevšedního projektu se přihlásilo 34 muzikálů, z nich porota vybere ty nejlepší a za doprovodu orchestru je soubor uvede na Malé scéně DJKT na začátku sezóny 2021/2022. Cílem je podpořit tvůrce, aby se směle pouštěli do vlastních děl a zároveň získali cenné zkušenosti díky spolupráci s profesionály.

Iniciátorem celé projektu je šéf muzikálu Lumír Olšovský a dramaturg Pavel Bár. Už od svého příchodu do Plzně společně přemýšleli, jak v autorech vzbudit tvořivost a podnítit původní tvorbu.

„Do projektu se přihlásilo 34 muzikálů, což je opravdu vysoké číslo. Přeci jen naše požadavky nejsou nijak malé – žádáme po autorech celý muzikál! Nicméně Intro ’21 je skvělou příležitostí, která autorům umožní spolupracovat s profesionální scénou, získat cenné zkušenosti, kontakty a představit svoji tvorbu zástupcům divadel z celé republiky,“ vysvětluje Lumír Olšovský.

Zájemci mají ještě čas na svých dílech pracovat až do dubna. Poté je posoudí třináctičlenná porota odborníků z celé republiky. Ty s největším potencionálem se dočkají nastudování. Pro začínající autory je to tak jedinečná příležitost, díky které se budou moci zapojit do příprav muzikálu a také získají záznam z premiéry, kterým se budou moci dále prezentovat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DJKT

Štítky divadlo, DJKT, kultura, Plzeň, muzikál, Intro’21, projekt, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, Lumír Olšovský, Pavel Bár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo J. K. Tyla láká začínající autory, aby přihlásili své projekty. Ty nejlepší uvede na Nové scéně  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.