Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Česko-americké sci-fi Alpha Code bude mít premiéru v Atom muzeu

Česko-americký sci-fi thriller Alpha Code, v němž mají vedlejší role také čeští herci Marek Vašut a Vojtěch Dyk, bude mít 31. srpna premiéru v bývalém skladu sovětské jaderné munice v Míšově na Plzeňsku v Brdech. Objekt sedmým rokem funguje jako Atom muzeum a prošly jím tisíce lidí. Jeho interiéry i exteriéry využili už v roce 2017 při natáčení producent Milan Friedrich a americký režisér Keoni Vaxman, kteří společně napsali scénář. Vaxman spolupracoval na řadě filmů se Stevenem Seagalem. Informaci prozradil Václav Vítovec, zakladatel Nadace Železná Opona, jež má podzemní sklady pronajaté od státu.

"Na 31. srpna si hollywoodští přátelé rezervovali Atom muzeum na celý den," uvedl. Muzeum je ale teď pro veřejnost uzavřené. Ministerstvo obrany totiž 17. května odpojilo objekt od elektřiny poté, co jej předalo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a pozemky Vojenským lesům a statkům. Uvedlo, že na konec dodávek elektřiny nadaci předem upozornilo.

"Pokud nebude proud, zajistíme náhradní zdroj, a poděkujeme konkrétním lidem z Agentury pro hospodaření nemovitým majetkem při ministerstvu obrany za mimořádně vstřícný postoj," řekl Vítovec.

Hlavním hrdinou příběhu je podnikatel v robotice a fyzice Martin Fell (Bren Foster), jehož žena Anna zmizela za nejasných okolností v Brdských lesích poblíž jejich chalupy a nikdy se nenašla. S dcerou Teri (Sabina Rojková) se vrací na místo, ale Teri unesou mimozemšťané a Martin se probouzí se ztrátou paměti v nemocnici, obklopen tajnými vládními agenty. Martin před nimi utíká a chce objasnit podivná zmizení. Na cestě se spojuje s Johanou (Denise Richardsová), která v minulosti taktéž záhadně přišla o své blízké. Johana ho seznamuje s bývalým agentem OSN Lancem (Marek Vašut), který mu pomáhá s objasněním záhady.

Friedrich, který ve Strašicích v Brdech postavil park na výzkum solární energie, tvrdí, že film vychází z jeho zážitků. Je inspirován jeho výzkumem alternativních energií a létajících talířů.

Autoři | Foto Alpha Hollywood Studios

Štítky ČR, Rusko, USA, film, muzea, armáda, Plzeňský, muzeum, Marek Vašut, Milan Friedrich, Steven Seagal, Vojtěch Dyk, Brdy, Železná opona, Plzeňský kraj, Ministerstvo obrany České republiky, OSN

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko-americké sci-fi Alpha Code bude mít premiéru v Atom muzeu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.