Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Před 70 lety spatřili diváci v Plzni poprvé muzikál, DJKT chystá k výročí speciální koncerty

Ke kulatému výročí připravil soubor Divadla J. K. Tyla v Plzni tři koncerty pod názvem Jsme muzikál. Na exkluzivních koncertech vystoupí více než dvě desítky osobností spjaté s plzeňským muzikálem. Diváci se mohou těšit na zpěvačku Dashu, Jana Ježka, Zuzana Krištofovou nebo Petra Vondráčka.

Součástí oslav 70 let muzikálu v Plzni je také ve foyer Nové scény stejnojmenná výstava

Série tří koncertů provede návštěvníky vybranými muzikály, které se zapsaly do srdcí tisíců diváků. Zavzpomínat tak budou moci například na Divotvorný hrnec nebo Nebe na zemi.  Z mladších titulů to bude například Probuzení jara a Spamalot. Chybět nebudou ani aktuální hity z úspěšných titulů jako je Sweeny Todd či Billy Elliot. Připravena je i ochutnávka představení, které na svou premiéru ještě čekají.  

„Muzikál v Plzni slaví sedmdesátiny a dalo by se tedy říct, že je to úctyhodný stařík. My vám ale předvedeme, že přestože toho už hodně dokázal, pořád to umí pěkně rozbalit. S koncertem Jsme muzikál! 70 zažijete mimořádný večer, proletíme s vámi celou minulost a namíříme si to až k daleké budoucnosti. Muzikál žije a v Plzni obzvlášť,“ říká šéf muzikálového souboru Lumír Olšovský.

Prvním muzikálem na plzeňském jevišti byl věhlasný Divotvorný hrnec, který měl premiéru 12. března 1950. Během nadcházejících let se plzeňští diváci dočkali, především díky dlouholetému šéfovi Miroslavu Doutlíkovi, i žádaných amerických titulů – Líbej mě, Káťo! (Kiss Me Kate), My Fair Lady či Šumaře na střeše

Muzikál uvádí plzeňská scéna již 70 let, během kterých tento žánr urazil velkou cestu. V celé své historii měl štěstí na výjimečné osobnosti, které svou práci dělaly srdcem. Těší mě, že v současnosti dospěl historicky ve své celistvosti nejdále, jeho dramaturgie vykrystalizovala. Soubor je čistě specializovaný a díky svým kvalitám zvládá i nejnáročnější tituly světového muzikálu,“ dodává ředitel divadla Martin Otava.

Koncerty jsou na programu 2. září, 15. října a 1. listopadu na Nové scéně. Vstupenky je možné zakoupit možné zakoupit v pokladně předprodeje ve Smetanových sadech nebo online na stránkách divadla a v síti Plzeňská vstupenka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Irena Štěrbová

Štítky DJKT, výročí, muzikál, divadlo, Nová scéna, Lumír Olšovský, koncert, Plzeň, Divadlo Josefa Kajetána Tyla, Petr Vondráček, Jan Ježek, Zuzana Krištofová, Divadlo J. K. Tyl, Divotvorný hrnec, Billy Elliot, Nebe na zemi, Spamalot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před 70 lety spatřili diváci v Plzni poprvé muzikál, DJKT chystá k výročí speciální koncerty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.