Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plzeňské ulice opět obsadí pouliční umělci z celého světa

Už posedmé se v Plzni budou moci lidé setkat s mezinárodním festivalem pouličního umění Pilsen Busking Fest. Umělci vystoupí na několika scénách už tento pátek a sobotu. V epicentrum dění se promění oblíbené místo U Branky. Chybět nebude ani food festival s exotickými dobrotami.

Čím se letošní ročník bude od těch předchozích odlišovat je vznik deseti volných zón, kde dostanou šanci předvést své umění i vystupující mimo hlavní program. Hlavním centrem dění bude prostor U Branky, kde se na velkém pódiu vystřídají hlavní hvězdy programu a vyroste tam i kreativní zóna Živá Velryba. Podrobnější informace mohou zájemci nalézt na webových stránkách buskingfest.cz. Pořadatelé však upozorňují, že může docházet ke změnám a přesunům v programu.

Neoficiální začátek celé akce se uskuteční už ve čtvrtek 3. září v klubu Anděl, kde se divákům představí The Trouble Notes z Německa a Freeborn Brothers z Polska. Během letošního ročníku se mohou lidé těšit hned na pětatřicet kapel. Vedle muzikantů nebudou chybět ani  zástupci nového cirkusu jako jsou například Umami Dance Theatre – nesourodá dvojka ze Španělska, kteří Plzeň už několikrát navštívili. Přijede i Rulas Quetzal z Mexika, který ukáže jak vypadá show, když se spojí hudba a oheň.

„Na celý festival je vstup sice zdarma, ale doporučujeme návštěvníkům přispět do klobouku či jakékoliv nádoby dobrovolně. Nejenom v tomto složitém období, kdy kulturní scéna dostala opravdu tvrdou ránu, je podle nás zcela zásadní touto formou podpořit, a hlavně ocenit vystupující umělce,“ dodal hlavní dramaturg festivalu Jan Šinko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pilsen Busking Fest

Štítky Pilsen Busking Fest, kultura, busking, umělci, pouliční umění, Plzeň, festival, umění, Německo, Polsko, Španělsko, Mexiko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňské ulice opět obsadí pouliční umělci z celého světa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.