Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Víkend na vlně českého filmu, vyražte o víkendu na promítání

Filmy pod taktovkou festivalu Finále Plzeň míří tentokrát na náplavku v Plzni i do vybraných předzahrádek. Na promítání v prostředí hradu a zámku mohou diváci také vyrazit na hrad a zámek Klenová. Milovníci filmu se mohou těšit na obnovenou premiéru snímku Samotáři, který slaví už 20 let od svého uvedení do kin.

Prostředí hradu a zámku Klenová na Klatovsku ožije sobotním promítáním filmu 3Bobule s Terezou Ramba a Kryštofem Hádkem. Když jde o film z vinařského prostředí, nesmí na místě chybět ani ochutnávka vín. Promítání začíná ve 21.15. Vstupenky je možné zakoupit na místě nebo v předprodeji ZDE.

Plzeňský večer v sobotu v centru na náplavce zpestří obnovená premiéra snímku Samotáři, který do kin vstupoval před 20 lety právě na festivalu Finále Plzeň. Na náplavce je promítání zdarma.

Pořadatelé odloženého 33. ročníku Filmového festivalu Finále Plzeň připravili pro milovníky českého filmu sérii promítání pod širým nebem na západočeských hradech nazvanou Filmové hrady a zámky, projekt s názvem Filmové večery na Náplavce a pásmo rozmanitých akcí Plzeňské kulturní předzahrádky.

„Reagovali jsme na rozvolnění vládních opatření i poptávku našich filmových a festivalových fanoušků. Náš festival Finále Plzeň se v dubnu nemohl uskutečnit a byl přesunut na září, ale naši příznivci volali po festivalové atmosféře. Usoudili jsme, že léto je ideální pro setkávání se pod širým nebem a zorganizovali tři akce – Filmové hrady, Filmové večery na Náplavce v Plzni a Plzeňské kulturní předzahrádky. Všechny se dotýkají filmu,“ vysvětluje důvod vzniku obou projektů Eva Veruňková Košařová, ředitelka Filmového festivalu Finále Plzeň.

Více informací můžete nalézt na webových stránkách festivalu Finále.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Finále Plzeň

Štítky Finále Plzeň, kino, promítání, Samotáři, hrad, náplavka, festival, zámek, film, Plzeň, předzahrádka, česká kinematografie, finále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend na vlně českého filmu, vyražte o víkendu na promítání  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.