Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Kreativní zóna DEPO2015 se promění v ráj milovníků sci-fi a fantasy

Plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 už příští týden přivítá třetí ročník festivalu CO.CON. Návštěvníci se mohou těšit na komiksy, sci-fi, fantasy i profesionální cosplayery. Kromě veletržní části se stánky prodejců se lidé budou moci vydovádět v herní hale nebo si zajít na zajímavou přednášku.

Návštěvníci se mohou 3. února těšit na interaktivní výstavu Zaklínačský svět, kterou připraví komunita cosplayerů a fanoušků tohoto knižního hitu spisovatele Andrzeje Sapkowského. V industriálním prostředí depa bude také lučištnická střelnice bojová aréna, alchymistická dílna i stoly pro duely v karetní hře Gwint. 

„Obří herna ve velkokapacitní hale nabídne to nejlepší od retro arkádových automatů či pinballu přes herní konzole různých generací z Muzea her až po masivní závodní simulátory. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet nejen zmíněné atrakce, ale také virtuální realitu či realitu rozšířenou přes vlastní chytré telefony,“ láká mluvčí DEPO2015 Lucie Lobotková.

V hale budou také probíhat odborné přednášky. „Troufám si říct, že CO.CON je unikátní západočeskou jednodenní baštou fanoušků tohoto odvětví popkultury. Proto se snažíme do přednáškové části zařadit od každého něco,” říká programový ředitel DEPO2015 Jan Štěpán. Na hlavním pódiu vystoupí designér karet Magic: The Gathering concept art designér Tomáš Duchek, který pro zájemce povede také individuální workshopy.

O ilustrátora z Plzně mají zájem světoví giganti, spolupracuje s Marvelem, Disney i Star Wars

Plzeňan Tomáš Duchek patří mezi nejžádanější české ilustrátory, přičemž zájem o něj mají především zahraniční společnosti. Ilustroval například knihu s Mickey Mousem pro Disney, navrhl desítky karet k populární hře Magic the Gathering a...

Rolí dalších přednášejících se chopí Čeněk Cibien z Muzea her či inženýr Jakub Frank z FAV ZČU, katedry informatiky a výpočetní techniky, který pohovoří o využití virtuální reality při rehabilitaci pacientů s roztroušenou sklerózou. „O ilustracích komiksů a české komiksové scéně přijde pohovořit vysokoškolský pedagog na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU a ilustrátor Václav Šlajch. Proběhne také autorské hraní, kde podobně jako u autorského čtení, tvůrce své dílo sám prezentuje, a přitom popisuje jeho vznik a své inspirace,“ přibližuje Lobotková. Pozvání přijal také otec ekologické počítačové strategické hry Revive & Prosper, který se s touto novinkou stal vítězem Indie Awards na poslední Game Developers Session, kde zároveň získal Community vote.

Herní zóna myslí i na fanoušky deskovek

Herní zóna je věnována také milovníkům deskovek či hráčům her na hrdiny jako je Dračí doupě. Pro ně bude vyčleněna značná část veletržní zóny. Mezi stánky prodejců komiksů, mangy a mnoha jiných předmětů ze světů superhrdinů, Pokemonů, Pána Prstenů, Star Wars a mnoha dalších čekají na nadšence herní stoly, u nichž si mohou vyzkoušet širokou škálu deskovek.

Na akci jako CO.CON nemohou chybět ani lidé v zajímavých kostýmech ze světa Pána Prstenů nebo Star Wars. S těmi se budou moci návštěvníci vyfotit ve fotokoutku. „Pro začátečníky i pokročilé cosplayery jsme připravili také soutěž o zajímavé ceny. Na hlavní scéně se představí všichni soutěžící a odborná porota vybere nejlepší ztvárnění předváděných postav. Samozřejmě budeme rádi, pokud se do svého oblíbeného hrdiny vtělí i sami návštěvníci a na festival dorazí v kostýmu” vyzývá Štěpán.

Vstupenky na festival CO.CON za zvýhodněné vstupné mohou zájemci koupit na portálu goout.cz do 2. února. Vstupné ale bude možné koupit i přímo na místě DEPO2015. Více informací včetně podrobného programu naleznete na coconfest.cz

Ohodnoť článek

Foto DEPO2015

Štítky kultura, CO.CON, DEPO2015, cosplay, festival, sci-fi festival, fantasy, přednášky, pc hry, deskovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kreativní zóna DEPO2015 se promění v ráj milovníků sci-fi a fantasy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.