Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pořadatel filmové přehlídky může užívat ochranné známky Festival Finále Plzeň a Zlatý ledňáček. Vlastní je město Plzeň

Ochranné známky „Festival Finále Plzeň“ a „Zlatý ledňáček“, může používat Společnost Film Servis Plzeň za účelem pořádání Festivalu Finále Plzeň v letech 2024 -2027. Na svém jednání to schválila Rada města Plzně. Vlastníkem obou ochranných známek je v současné době statutární město Plzeň.

Společnost Film Servis Plzeň se stala i pro období let 2024 - 2027 staronovým organizátorem Festivalu Finále Plzeň. „Na základě usnesení Zastupitelstva města Plzně získala dotaci ve výši 12 milionů korun na pořádání tohoto festivalu. Proto jsme společnosti poskytli souhlas s užíváním obou těchto ochranných známek po dobu příštích čtyř let,“ řekla Eliška Bartáková (ANO), radní města pro oblast kultury a památkové péče.

Filmový Festival Finále je každoroční soutěžní a bilanční přehlídkou českých celovečerních hraných filmů a soutěžní přehlídkou dokumentů. Během jednoho týdne je ve Plzni promítnuta veškerá celovečerní hraná produkce a výběr toho nejlepšího a nejzajímavějšího z dokumentů. Hlavním oceněním je Zlatý ledňáček, udělovaný například za nejlepší celovečerní hraný či nejlepší dokumentární film. „Tradice filmového festivalu v Plzni, která trvá již od roku 1968, jej řadí v současné době mezi nejvýznamnější kulturní akce v Plzni i Plzeňském kraji,“ dodala radní Bartáková. 

Součástí programu filmového festivalu je již tradičně také sekce zaměřující se na kinematografii jedné z evropských zemí. Celý filmový týden je pak doplněn retrospektivami významných filmových osobností, výjimečnými počiny české kinematografie a besedami s tvůrci. Z rozpočtu města se na festival uvolní tři miliony korun každý rok.

Ředitelka filmového festivalu Eva Veruňková Košařová zdůraznila, že se daří každoročně zvyšovat prestiž Finále Plzeň mezi filmovými fanoušky i profesionály. „Svědčí o tom nejen narůstající návštěvnost festivalu, ale i rozšiřující se seznam známých a renomovaných filmových profesionálů, kteří do Plzně na festival přijíždějí,“ dodala.

Ohodnoť článek

Foto Finále Plzeň

Štítky festival Finále, dotace na festival, zastupitelstvo, ochranná známka, Zlatý ledňáček

Pořadatel filmové přehlídky může užívat ochranné známky Festival Finále Plzeň a Zlatý ledňáček. Vlastní je město Plzeň  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.