Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do letního kina můžete v Plzni vyrazit do kaváren, parků nebo do pivovaru

Sezona letních kin se v západočeské metropoli už naplno rozjela. Milovníci filmů mají hned několik možností, kam se mohou na promítání vydat. Užít si filmové večery mohou třeba v Pivovaru Purkmistr či v Kafe Smetanka nebo bistru Walter. Program pro rodiny s dětmi nabízí selský dvůr U Matoušů v Bolevci. Obyvatele Doubravky čeká od srpna promítání v Lobezském parku a například Lhota zajišťuje pro své obyvatele zdarma dopravu do letního kina v Dobřanech.

Ke vstupence pivo nebo popcorn

V rámci festivalu Finále Plzeň si můžete užít promítání například v Pivovaru Pukrmistr, kde ke každé vstupence dostanete pivo zdarma. Nejbližší promítání se tam uskuteční 30. srpna a půjde o slovenskou komedii Nikdy neříkej nikdy. Festival nabídne také filmové noci třeba v Kafe Smetanka, kde 9. srpna promítnou oscarový snímek Velryba. Dalším filmem bude Trojúhelník smutku, jenž je na programu 23. srpna. Poslední promítání se ve Smetance uskuteční 6. září s islandským snímkem Letní světlo, a pak přijde noc. Ke každé vstupence tam dostanete zdarma speciální popcorn. Takzvané silence kino nabízí bistro Walter. Se sluchátky na uších si tam budete moci vychutnat norskou komedii Bombastický Johan. Na programu je 16. srpna.

Statek U Matoušů nabízí filmy pro rodiny s dětmi

Festival Finále Plzeň se zavítá také na oblíbený statek na Bolevci, kde je připraven filmový program pro rodiny s dětmi. Nejmenší diváci se mohou těšit na animované snímky jako je Myška a medvěd na cestách, který bude k vidění 3. srpna nebo Myška Pattie: Na vlnách dobrodružství, jenž organizátoři promítnou 17. srpna. Z hrané tvorby nabízí festival českou pohádku Princezna zakletá v čase 2. Tu diváci spatří 24. srpna. Vstupenky a bližší program o všech výše zmíněných promítání najdete na webu festivalfinale.cz.

Doubravecký projektor opět zamíří do Lobezského parku  

Tradiční Doubravecký projektor od 3. do 5. srpna opět nabídne letní promítání v Lobezském parku a tentokrát vsadil na tuzemské filmy. Jako první se bude pod širým nebem promítat snímek režiséra Rudolfa Havlíka Ostrov. V titulní roli se představí plzeňský rodák Jiří Langmajer a úspěšná česká herečka Jana Plodková. O den později se diváci mohou těšit na komedii Petra Horského Srdce na dlani a na závěr bude k vidění komedie Marty Ferencové Přání k narozeninám s Evou Holubovou a Jaromírem Duškem. Doubravecký projektor pořádá Úřad městského obvodu Plzeň 4. Vstup je zdarma.

Obyvatelé druhého obvodu mají z čeho vybírat

Obyvatelé druhého městského obvodu si mohou užít promítání v kinu Plovárna Hradiště a na Koterovské návsi. Plovárna láká na snímky jako je akční trhák Top Gun: Maverick, který si můžete vychutnat v pondělí 31. července. Prvního srpna lákají pořadatelé na drama Sully: Zázrak na řece Hudson a následující den na hravé Mimoně 2: Padouch přichází. Promítání začíná vždy ve 21 hodin a vstupné je 60 korun. Více najdete ZDE.

Promítání pod širým nebem začne na Koterovské návsi 7. srpna. První den doprovodí slavnostní ohnivá show a snímek Největší dar. Filmy budou uváděny do 13. srpna. Půjde třeba i snímky Přání k narozeninám, Co jsme komu všichni udělali nebo Buď chlap. Také tady dáte za vstupné 60 korun, promítání začíná v devět večer. Více informací ZDE.

Kino sice nemáme, ale odvezeme vás tam!

Desátý městský obvod Plzeň Lhota se sice promítáním pod širým nebem chlubit nemůže, ale své obyvatele o letní kino přeci jen neochudí. Radnice se domluvila s autodopravcem a zajistila zdarma dopravu do letního kina v nedalekých Dobřanech. Speciální linka bude v případě zájmu jezdit i na srpnová promítání. Ze zastávky Náves – u „trafačky“ vyjede vždy ve 20:45. Kapacita autobusu je 54 míst a je potřeba rezervace. Promítání na náměstí v Dobřanech je zdarma a v srpnu láká třeba na snímky Prázdniny pod psa, Elvis, Top:Gun nebo pohádku Princezna zakletá v čase 2.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 4

Štítky letní kino, kultura, Festival Finále Plzeň, Doubravecký projektor, Koterov, U Matoušů, Hradiště, filmové léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do letního kina můžete v Plzni vyrazit do kaváren, parků nebo do pivovaru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.