Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Letošní prázdniny byly v Plzeňském kraji nejtragičtější za posledních pět let, na silnicích zemřelo 11 lidí

Jedenáct lidských životů vyhaslo při dopravních nehodách, ke kterým došlo během uplynulého léta. Podle policejních statistik se jedná o nejtragičtější prázdninovou bilanci za několik let. Dopraváci za poslední dva měsíce řešili 699 událostí. Největším neštěstím byl střet osobního a nákladního vozu na dálnici D5, kde zahynul otec a jeho dvě děti.

Za dva prázdninové měsíce utrpělo při nehodách v Plzeňském kraji 22 lidí těžká zranění, 359 lidí bylo zraněno lehce. Škody způsobené při nehodách dosáhly podle letošních předběžných údajů 61,47 milionu korun.

Při červencových nehodách zemřelo v kraji pět lidí, v srpnu na silnicích zahynulo šest lidí. Více lidských životů si vyžádala jediná prázdninová nehoda, 3. srpna na dálnici D5 u Benešovic na Tachovsku zemřeli tři lidé, další dva se zranili. Kamion tam prorazil středová svodidla a vjel do protisměru, kde se střetl s osobním vozem. Na místě v osobním autě zemřel jeden dospělý a dvě děti.

Tragickou nehodu na D5, při níž zahynul muž a dvě děti, zřejmě způsobila prasklá pneumatika kamionu

Příčinou nesmírně tragické nehody, při níž ve středu odpoledne zahynuli u Benešovic na Tachovsku na dálnici D5 tři lidé, byl zřejmě defekt na pneumatice kamionu. Ten vyjel přes středový pás a svodidla do protisměru, kde se střetl s osobním...

První prázdninová smrtelná nehoda v kraji se stala 4. července. U Bezděkova na Klatovsku se srazil na železničním přejezdu osobní vlak s traktorem. Čtyřiapadesátiletý řidič traktoru na místě zemřel. O dva dny později zemřel v Sušici na Klatovsku osmatřicetiletý motorkář po srážce s osobním autem, jehož řidič mu zřejmě nedal přednost v jízdě. Tři dny nato zemřel třiačtyřicetiletý řidič osobního auta, který u Trnové na Plzeňsku narazil do stromu.

Řidič nepřežil náraz do stromu, při tragické nehodě neohroženě pomáhali záchranářům i stateční svědci události

Na následky těžkého zraněné zemřel v sobotu před polednem třiačtyřicetiletý motorista, který havaroval se svým vozem na silnici mezi Horní Břízou a Trnovou na severním Plzeňsku. Vozidlo Škoda Fabia po nezvládnutém průjezdu zatáčkou vjelo nejprve...

Další lidský život si 24. července vyžádala srážka osobního auta a vlaku na přejezdu v Boru u Tachova. Na místě zemřela sedmatřicetiletá spolujezdkyně z vozidla. O tři dny později zemřela v plzeňské čtvrti Doubravka osmapadesátiletá cyklistka, kterou na křižovatce srazil nákladní automobil, psali jsme ZDE.

V srpnu se kromě tragické nehody z dálnice D5 stala smrtelná nehoda u Nové Hospody u Boru na Tachovsku, kde 4. srpna zemřel po srážce s osobním autem mladý motorkář. Za obcí Tymákov na Plzeňsku se 16. srpna čelně srazil nákladní vůz s osobním. Pětašedesátiletý řidič osobního vozidla na místě zemřel. Poslední prázdninová smrtelná nehoda se stala 27. srpna u dálničního tunelu Valík za Plzní ve směru od Rozvadova na Prahu. Cizinec narozený v roce 1958 naboural s osobním autem do betonových svodidel na začátku tunelu. Na místě zahynul.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky smrtelná nehoda, tragická nehoda, statistika, nehodovost, letní prázdniny, Plzeňský kraj, automobil, dálnice, havárie, okres Tachov, okres Klatovy, Benešovice, Praha, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní prázdniny byly v Plzeňském kraji nejtragičtější za posledních pět let, na silnicích zemřelo 11 lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.