Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Řidič se s autem nevešel pod viadukt a o mostní konstrukci si utrhl rameno plošiny. Poškodil i protihlukovou stěnu

Pod železniční viadukt se nevešel řidič nákladního vozidla s vysokozdvižnou plošinou. Při průjezdu pod mostem se rameno plošiny utrhlo a zůstalo ležet na silnici. Nehoda se stala v úterý ráno v Rokycanech u zimního stadionu.

„Rameno plošiny se utrhlo, poškodilo protihlukovou zábranu na mostu a skončilo na vozovce. Ke zraněním nedošlo. My jsme zajistili místo události a zlikvidovali hydraulický olej, který unikl z podvozku plošiny. Před naším příjezdem se část oleje dostala do kanalizace. Informovali jsme odbor životního prostředí,“ uvedl k havárii mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Osmašedesátiletý řidič si před jízdou řádně nezajistil rameno vysokozdvižné plošiny a při průjezdu pod železničním viaduktem došlo k nárazu do konstrukce mostu. Alkohol u řidiče vyloučila dechová zkouška. Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 80 000 korun. Nehodu dále šetří policisté z dopravního inspektorátu v Rokycanech,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Je to marný, je to marný, je to marný, přesně tohle vždy opakují obyvatelé Klatov, když opět uvízne kamion pod nechvalně vyhlášeným železničním mostem v ulici 5. května na silnici I/27. Zatím poslední neúspěšný pokus o průjezd vyššího kamionu pod...

Podobný typ havárií řeší jednoznačně nejčastěji hasiči a policisté v Klatovech v ulici 5. května na silnici I/27, kde je vyhlášený viadukt přezdívaný „klatovská gilotina.“ Pod ním už skončily neslavně jízdu desítky kamionů. Některé viadukt doslova skalpoval, jiná vozidla se zasekla pod mostem zasekla. Poslední taková událost se tam stala začátkem května. Řidiči před viaduktem nerespektují dopravní značení, které ve všech směrech upozorňuje na maximální výšku 3,70 m.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda pod viaduktem, utržené rameno, železniční viadukt, nevešel se pod most, viadukt, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se s autem nevešel pod viadukt a o mostní konstrukci si utrhl rameno plošiny. Poškodil i protihlukovou stěnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.