Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Trať u Klatov, kde došlo k tragické srážce vlaku s traktorem, bude kvůli opravě na dva dny uzavřena

Správa železnic ve čtvrtek a v pátek uzavře provoz v úseku mezi Klatovy a Janovicemi nad Úhlavou. Důvodem je porušená trať v místě pondělní tragické srážky osobního vlaku a traktoru, jehož řidič zraněním na místě podlehl. Dalších devět lidí skončilo v péči záchranářů.

„Při vykolejení vlaku došlo k poškození kolejí. V následujících dvou dnech úsek opravíme. Doprava bude nahrazena autobusy," uvedl mluvčí Správy železnic Jan Nevola. Autobusy budou jezdit v uzavřeném úseku oběma směry, tedy na Klatovy i Horažďovice.

Velmi vážná nehoda se stala v pondělí odpoledne na železničním přejezdu v Bezděkově na Klatovsku. Vlak se tam střetl s traktorem. Traktorista utrpěl zranění neslučitelná se životem a přes okamžitě poskytnutou lékařskou pomoc zemřel na místě. Při střetu utrpělo zranění celkem devět lidí. Sedm cestujících, strojvedoucí a vlakvedoucí. U havárie zasahovalo větší množství hasičů i záchranářů. Děsivý náraz traktor rozlomil na dvě části.

„Ve vlaku cestovalo 12 osob. Řidič traktoru utrpěl velmi těžké zranění. Na místě zasahovalo devět jednotek hasičů s 16 kusy techniky a také větší množství záchranářů,“ informoval jako první mluvčí hasičů Michal Holeček. 

„Čtyřiapadesátiletý traktorista vjel na zabezpečený přejezd v době, kdy svítilo výstražné zařízení a došlo ke střetu s projždějícím vlakem," uvedla k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová. Po střetu vlak jedoucí z Domažlic do Klatov vykolejil. Traktor měl připojený vlek s cisternou, která se po střetu s vlakem utrhla. Traktor se při nárazu rozlomil na dvě části, které byly od sebe vzdálené několik desítek metrů. 

„Škoda na traktoru s cisternou byla odhadnuta na 1,55 milionu korun a škoda na trati na 160 000 korun, škoda na vlaku byla prozatím odhadnuta na jeden milion korun. Dle dosavadních zjištění Drážní inspekce na místě mimořádné události bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti," doplnil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS PK

Štítky nehoda, železniční přejezd, střet s vlakem, střet vlaku s traktorem, zraněný řidič traktoru, Správa železnic, dopravní omezení, traktor, Klatovy, úraz, Správa železniční dopravní cesty, Janovice nad Úhlavou, havárie, Drážní inspekce, Horažďovice, okres Kl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať u Klatov, kde došlo k tragické srážce vlaku s traktorem, bude kvůli opravě na dva dny uzavřena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.