Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Tragické úterý, po srážce dvou vozů zahynula seniorka, při jiných nehodách se zranili řidiči, motorkář i cyklista

Na následky velmi těžkých zranění způsobených při čelním střetu dvou osobních automobilů zemřela v nemocnici devětaosmdesátiletá žena. Nehoda se stala v úterý před polednem na silnici I/27 u obce Kokšín na Klatovsku. Krátce poté se na stejné silnici o několik kilometrů dál srazily čelně další dva osobáky a na místě opět zasahovali záchranáři. Při dalších dvou nehodách se zranil motorkář a cyklista.

„V 11.30 hodin jel třiašedesátiletý muž z obce na severním Plzeňsku s vozidlem značky Škoda Octavia ve směru od Plzně na Klatovy. Pravděpodobně vlivem náhlé změny zdravotního stavu, vjel s vozidlem do protisměrné části komunikace, kde došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem značky Volvo,“ popsala první havárii mluvčí policie Dana Ladmanová. Hasiči museli z jednoho zdemolovaného vozidla vyprostit dvě zraněné osoby.

Oba řidiči při nehodě utrpěli středně těžká zranění a záchranáři je pozemní cestou převezli do plzeňské fakultní nemocnice. Velmi těžké zranění ale utrpěla spolujezdkyně z vozidla značky Škoda. „V kritickém stavu za řízené umělé plicní ventilace ženu transportovala do stejné nemocnice letecká záchranná služba,“ uvedl Vítězslav Sladký ze záchranné služby. Krátce po převozu do nemocnice ale seniorka zemřela.

Dechové zkoušky byly u řidičů s negativními výsledky. Odhadnutá hmotná škoda činí 95 tisíc korun. Komunikace byla od 12.50 hodin v místě dopravní nehody řízena kyvadlově a plně zprůjezdněna byla ve 13.50 hodin.

Další střet v Horní Lukavici

Druhá nehoda během jedné hodiny se stala na stejné silnici mezi Přešticemi a Horní Lukavicí, kde se čelně srazily dva osobní automobily. Nehoda ochromila hlavní tah na Plzeň, silnice byla zcela uzavřena a objízdná trasa vedla přes Dolní Lukavici. „Středně těžce poraněného čtyřiašedesátiletého muže a lehce zraněnou pětatřicetiletou ženu jsme transportovali do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedl k nehodě Vítězslav Sladký.

Při nehodách se zranil i motorkář a cyklista

A ve fakultní nemocnici o něco později skončil také pětatřicetiletý cizinec, který na motorce ve vyšší rychlosti havaroval poblíž Dobřan na jižním Plzeňsku. Po pádu si způsobil středně těžké poranění. V době transportu do nemocnice byl při vědomí. Ani tím však výčet dnešních nehod se zraněním zdaleka nekončí. Záchranáři vyjížděli k obci Úterý na severním Plzeňsku, kde spadl z kola cyklista. Muž si způsobil středně těžké zranění s poruchou vědomí. K zásahu odstartoval i vrtulník letecké záchranné služby a nakonec cyklistu transportovali do fakultní nemocnice záchranáři pozemní cestou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky tragická nehoda, čelní střet, srážka dvou osobáků, zraněný motorkář, zraněný cyklista, havárie, cyklista, nemocnice, okres Klatovy, Kokšín, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeň, Volvo Cars, Horní Lukavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragické úterý, po srážce dvou vozů zahynula seniorka, při jiných nehodách se zranili řidiči, motorkář i cyklista  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.