Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Motorkář na Klatovsku usmrtil přecházející dítě, další jezdec na motorce zahynul na Domažlicku

, aktualizováno 12. června 2022, 18:40

Dva lidé zahynuli při tragických nehodách, které se staly v neděli odpoledne na dvou různých místech Plzeňského kraje. Na následky velmi těžkých zranění zahynul v neděli asi dvacetiletý motorkář, který havaroval na Domažlicku. Další tragická nehoda se stala téměř ve stejnou dobu u Čachrova na Klatovsku. Motorkář tam vjel do skupiny dětí, které přecházely přes silnici. Při střetu zahynul osmiletý chlapec.

„Ve 14:43 byla oznámena na tísňovou linku dopravní nehoda motorkáře a chodce u obce Čachrov na Klatovsku. Chodec mladší 15 let utrpěl velmi vážná zranění na místě ihned zahájena laická resuscitace, vedena operátorem tísňové linky. Pozemní posádka záchranářů společně s leteckými záchranáři si po příjezdu převzali resuscitaci a pokračovali v ní dalších 30 minut. Přes veškerou snahu zasahujících se nepovedlo obnovit životní funkce mladého chlapce, lékař na místě konstatoval úmrtí,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Policisté na místo přivolali i krizového interventa, který pomáhá rodině usmrceného chlapce. 

Dnes krátce před patnáctou hodinou došlo na silnici I. třídy č. 27 k tragické dopravní nehodě. Řidič motocyklu jel z obce Železná Ruda ve směru na Klatovy a mezi obcemi Javorná a Čachrov došlo ke střetu motocyklu s dítětem, které na následky zranění na místě zemřelo. Na místě události policisté provedli prvotní a neodkladné úkony a rovněž proběhla z naší strany krizová intervence. Příčiny dopravní nehody budou nadále prověřovány policisty z oddělení obecné kriminality Klatovy," uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Tragédie motorkáře na Domažlicku

„Poblíž obce Štítary se střetl kolem 15.00 hodin osobní automobil s mladým motorkářem ve věku kolem 20 let. Ten utrpěl velmi vážná zranění. Posádky záchranářů muže na místě ošetřili a se zajištěnými dýchacími cestami transportovali na emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Během transportu došlo ke kritickému zhoršení stavu motorkáře, pozemním posádkám ve spolupráci s leteckou záchrannou službu se přes jejich veškerou snahu nepovedlo obnovit životní funkce mladeho muže. Lékař na místě konstatoval úmrtí,“ informovala mluvčí záchranné služby.

„Řidič motocyklu jel na silnici II. třídy č. 197 ve směru od obce Bělá nad Radbuzou, kde se u obce Štítary čelně střetl s osobním vozidlem jedoucím ve směru od obce Horšovský Týn. Nárazem byl motocykl odmrštěn na svodidla. Řidič motocyklu byl z místa převezen k lékařskému ošetření do zdravotnického zařízení, ale při převozu podlehl zranění," konstatovala policejní mluvčí. 

Záchranáři zasahovali i na koupališti

O život asi padesátiletého muže se bojovalo v neděli odpoledne na koupališti v obci Letiny na jižním Plzeňsku. Muž se tam začal topit a z vody ho vytáhli svědci události. Posádka záchranářů po příjezdu na místo muže převzala do své péče. Po kardiopulmonálni resuscitaci byl v bezvědomí transportován na emergency do plzeňské fakultní nemocnice.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, tragická nehoda, smrt motorkáře, střet s chodcem, okres Domažlice, okres Klatovy, úraz, Čachrov, silnice, Plzeňský kraj, motocykl, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatovy, Štítary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář na Klatovsku usmrtil přecházející dítě, další jezdec na motorce zahynul na Domažlicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.