Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Motoristé pozor, dnes začíná oprava silnice I/27 v úseku Kralovice - Plasy na severním Plzeňsku

Se zdržením musí počítat od pondělí 16. května motoristé projíždějící na severním Plzeňsku po silnici I/27 v úseku mezi městy Kralovice a Plasy, a to v rámci akce I/27 Svatý Jan – Žebnice. Ředitelství silnic a dálnic ŘSD tam bude dva měsíce opravovat vozovku, která je ve velmi špatném stavu.

„Opravovaný úsek komunikace začíná za obcí Hadačka a končí v místě před autobusovými zastávkami před křižovatkou silnice I/27 se silnicí III/0274 ve směru na Žebnice. Celkem se jedná o téměř 2,5 kilometru dlouhý úsek silnice I/27,“ řekl Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD.

Silničáři zahájí opravy důležité silnice I/27 u Železné Rudy v úseku dlouhém dva kilometry

Přes dva kilometry dlouhý úsek silnice I/27 mezi Javornou a Železnou Rudou se začne opravovat v úterý 19. dubna. Jedná se o akci nazvanou I/27 Gerlova Huť. Oprava důležité komunikace u hranic se SRN potrvá nejméně do června.

Vozovka už zde vykazuje řadu závad jako například opotřebení obrusné vrstvy, příčné a podélné trhliny, vyjeté koleje nebo řadu vysprávek. Místy jsou také zanesené příkopy. „Během stavebních prací tak dojde k odstranění zmíněných závad a bude provedena oprava obrusné, ložní a popřípadě i podkladní vrstvy silnice I/27. Dále budou rozšířeny krajnice a opraveny hospodářské sjezdy, které se na trase nacházejí,“ konstatoval Koloušek.

Samotná oprava si nevyžádá úplnou uzavírku komunikace. Stavební úpravy se budou provádět po polovinách a provoz bude v místě prací veden jedním jízdním pruhem kyvadlově. Cena stavby je 24,9 mil. Kč bez DPH. K uvedení stavby do provozu by pak mělo dojít zhruba do dvou měsíců od zahájení stavebních prací.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava silnice, I/27, Plasy, severní Plzeňsko, kyvadlový provoz, silnice, Plzeňský kraj, Kralovice, Ředitelství silnic a dálnic, oprava, Žebnice, Svatý Jan

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé pozor, dnes začíná oprava silnice I/27 v úseku Kralovice - Plasy na severním Plzeňsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.