Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Policie našla na Plzeňsku zřícený malý letoun a dva mrtvé

Policie našla dnes kolem 9:00 v lesním porostu u obce Petrovice u Měčína na Klatovsku malé letadlo a dva mrtvé. Po pohřešovaném letadle, které vyslalo nouzový GPS signál ve čtvrtek kolem 20:30 v okolí Žinkov na jižním Plzeňsku, pátrala policie od noci. Do hledání se zapojily vrtulníky police a armády, řekla dnes policejní mluvčí Martina Korandová.

Na palubě letadla byla osmatřicetiletá žena a třiašedesátiletý muž. Bližší informace k nehodě, letadlu ani k posádce mluvčí neuvedla. "Příčinu nehody budeme zjišťovat ve spolupráci s odbornými znalci a pracovníky Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod," dodala.

Nehoda se stala na pomezí okresů Klatovy a Plzeň-jih. Petrovice jsou vzdušnou čarou asi šest kilometrů od Žinkov, odkud se ve čtvrtek večer ozval nouzový signál.

Autoři | Foto HZS

Štítky ČR, neštěstí, letectví, úmrtí, Plzeňský, policie, Plzeňský kraj, Žinkovy, Petrovice, okres Klatovy, Měčín, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Klatovy, okres Plzeň-jih

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie našla na Plzeňsku zřícený malý letoun a dva mrtvé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.