Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Při ranní nehodě čtyř automobilů se zranilo sedm osob, některé museli hasiči z vozidel vyprošťovat

, aktualizováno 14. prosince 2021, 13:20

Čtyři automobily se v úterý ráno srazily na rovném úseku silnice mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi. Při nehodě se zranilo celkem sedm osob. Silnice druhé třídy je kvůli havárii uzavřená, policie odklání dopravu. Na místě zasahovalo asi sedm jednotek hasičů a velkém množství vozů záchranné služby.

Nehoda se stala krátce po sedmé hodině ráno na rovném úseku silnice II/193. Srazily se tam tři osobáky a jedna dodávka. Záchranáři podle slov Vítězslava Sladkého transportovali na urgentní příjem plzeňské fakultní nemocnice dva muže ve věku 26 a 73 let a třiačtyřicetiletou ženu se středně těžkým zraněním. Další čtyři zraněné odvezly sanitky po ošetření na místě na vyšetření do Domažlické nemocnice. Mluvčí hasičů Petr Poncar uvedl, že některé pasažéry museli z havarovaných aut vyprošťovat.

„Osmačtyřicetiletá řidička osobního automobilu tovární značky Volkswagen Passat jedoucí ve směru jízdy na obec Horšovský Týn od obce Domažlice přejela částečně do protisměru. Levým bokem narazila do levého boku protijedoucího osobního vozidla Škoda Octavia, které řídil třiasedmdesátiletý muž ve směru jízdy na obec Domažlice. V důsledku střetu vozidel řidička s osobním vozidlem Volkswagen Passat přejela dále do protisměru, kde se čelně střetla s nákladním automobilem Volkswagen Transporter jednapadesátiletého řidiče," uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová. 

Vozidlo Škoda Octavia následně přejelo ve směru jízdy na obec Domažlice do protisměru, kde se čelně střetlo s osobním vozidlem Volkswagen třiačtyřicetiletého řidiče. „U všech řidičů policisté provedli dechové zkoušky, u tří byly zkoušky negativní, u řidiče vozidla Volkswagen Transporter byla dechová zkouška pozitivní 0,80 promile alkoholu v krvi," uvedla policejní mluvčí. 

Na vozidle Volkswagen Passat byla škoda vyčíslena na 150 tisíc korun, na vozidle Škoda Octavia na 40 tisíc korun, na vozidle Volkswagen vznikla škoda 400 tisíc korun a na Volkswagen 300 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, hromadná nehoda, srážka vozidel, zranění, záchranná služba, havárie, Domažlice, Volkswagen, Volkswagen Passat, osobní vůz, Škoda Octavia, Fakultní nemocnice Plzeň, Domažlická nemocnice, a.s., Volkswagen Transporter, Horšovský Týn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při ranní nehodě čtyř automobilů se zranilo sedm osob, některé museli hasiči z vozidel vyprošťovat  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.